Jak (ne)sbalit holku

recenze

Holka mých snů (2023) 2 z 5 / Kikina182
Holka mých snů

Alex se nedokáže kontrolovat, do všeho jde po hlavě a nehledí na následky. To je důvod, proč si nemá problém najít přítelkyni, ale nedokáže zůstat dlouho zadaná. Když se dozví, že typická introvertka Molly je zamilovaná do dívky, se kterou ještě ani nemluvila, rozhodne se jí pomoci. Protože když to zvládne, Molly získá svoji vysněnou dívku a Alex své expřítelkyni dokáže, že nemyslí jen na sebe.

Autorky mají krásný styl psaní, který krásně plyne. Z tohohle hlediska jsem tedy neměla problém se začíst a kniha aspoň rychle ubíhala.

Námět knihy není v ničem nový, ale je to jeden z těch, které mám jako mnoho dalších lidí moc ráda. Takže i přes předvídatelnost jsem byla na knihu natěšená. Bohužel jsem se ale většinu času nudila. Příběh není špatný, ale není v něm nic, díky čemu by nějak vybočoval od jiných romantických příběhů.

Navíc v takovém příběhu musí být perfektně zvládnutá chemie mezi hlavními hrdiny a v této knize jsem nic takového bohužel neviděla. Nebyl tu ani ten nejmenší náznak chemie a tak jsem celému tomu romantickému příběhu prostě nevěřila.

Musím uznat, že postavy byly popsané skvěle a do detailů. Ale hlavní hrdinka Alex mi opravdu lezla na nervy. Byla neskutečně nesympatická, což je další věc, která knize zrovna nepomohla.

Neřekla bych, že Holka mých snů je špatná kniha, spíš je to jen hodně obyčejná a průměrná kniha. Předvídatelný děj bez přidané hodnoty, žádná chemie a nesympatická postava. I když je příběh jinak dobře napsaný, nevyvolává ve mně žádné emoce, žádnou touhu fandit hlavním hrdinkám, takže mě bohužel nebavil.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Yoli.


Holka mých snů Holka mých snů Rachael Lippincott

Alex je svéhlavá, trochu chaotická a ráda flirtuje. Zkrátka ví, jak získat dívku svých snů. Udržet si ji… to už je horší. Molly má ve svém životě všechno pod kontrolou, tedy kromě své společenské neobratnosti. A toho, že je bezhla... více


Komentáře (0)

Přidat komentář