Holka mých snů

Holka mých snů https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519551/bmid_holka-mych-snu-rPm-519551.jpg 4 25 4

Alex je svéhlavá, trochu chaotická a ráda flirtuje. Zkrátka ví, jak získat dívku svých snů. Udržet si ji… to už je horší. Molly má ve svém životě všechno pod kontrolou, tedy kromě své společenské neobratnosti. A toho, že je bezhlavě zamilovaná do neuvěřitelně skvělé Cory Myersové. Háček je v tom, že s ní vlastně ještě nemluvila. Alex a Molly rozhodně nejsou z jednoho těsta, ale když se Alex, čerstvě po ošklivém rozchodu, dozví o Mollyině tajné lásce, uvědomí si, že by přece jen mohly mít společný zájem. Alex se nabídne, že pomůže Molly získat vysněnou dívku, a tím současně dokáže své expřítelkyni, že není jen sobecká koketa. Přestože je Alex tím posledním člověkem, kterému by Molly věřila, nemůže popřít, že má na rozdíl od ní s randěním zkušenosti. Když se společně pustí do plánu, jak přimět své vyvolené, aby se do nich (znovu) zamilovaly, začnou obě uvažovat, jestli náhodou nevzkvétá ještě jiná láska... Doporučený věk 13+... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

She Gets the Girl


více info...

Přidat komentář

Akléda_
29.01.2024 4 z 5

Ach, jak moc já miluju cokoli co Rachael Lippincott s kýmkoli napíše. Na Pět kroků od sebe teda nic nemá a nemyslím si, že někdy bude mít, ale i tak si každou další knížku moc a moc užívám. Tohle dílo napsala se svojí manželkou, dokonce by mělo být inspirované jejich příběhem. A po delší době jsem si zase užila nějakou YA contemporary feel good knížku tak moc, že jsem jí zhltla, soucítila s postavami a bylo mi líto, když jsem se dostala na konec. Všechny postavy jsem si oblíbila, ať už ty hlavní, nebo vedlejší. I přes to, že Alex by mi snad víc vzdálená být nemohla, jsem si k ní nakonec cestu našla. Zato v Molly jsem se viděla hodně, její sociální neobratnost jsem velmi dobře chápala. Díky tomu jak jsou obě úplně odlišné spolu ale o to více fungují a bavily mě. Také se mi velmi líbilo, že vidíme vztahy i s rodiči, s matkou a to, jak moc důležitý takový vztah může být a jak těžké může také být se osamostatnit, i když by se to nemuselo zdát. I přesto, že je celá knížka feelgood, autorky neupustily od nějakých těžších témat, která tu ale tentokrát byla pouze jako jedno z mnoha vedlejších věcí, které naše hlavní hrdinky utvářelo. Oceňovala jsem i prostředí vysoké školy, přednášky a všechno s tím spojené, mohla jsem se s tím skvěle ztotožnit. Obrázky na začátku kapitol jsou už jen třešničkou na dortu. Jo, tohle jsem si prostě moc užila, čtivé, milé, vtipné, krásné, spokojená jsem velmi a těším se na cokoli dalšího co autorka nebo i obě autorky spolu vyplodí.

Iva095
19.12.2023 5 z 5

Kniha mi dala přesně to co jsem od ní očekávala. Milý, pěkný a celkem dost svižný příběh, u kterého můžete úplně vypnout, nemusíte přemýšlet nad tím jak to asi tak dopadne, to je dané od začátku.

Myslím, že od autorky zkusím i nějakou jinou knihu.


Denisa153
05.12.2023 5 z 5

Neskutečně milá oddechovka, asi jsem se zrovna trefila do nálady, ale hrozně jsem si užila. Co si budeme... Každý si dokáže představit jak to skončí takže žádné woow nečekejte, ale čte se to lehce, je to svižné takže jsem to proletěla ani nevím jak.

ReziEngli
04.12.2023 4 z 5

Příjemná slow-rom knížka od mé oblíbené autorky, zatím se mi její knihy líbily všechny :) Holka mých snů byla hodně čtivá, dobře se četla, autorky suprově vykreslily charaktery obou postav :) Hrozně jsem si oblíbila svéhlavou Alex, věčně flirtující a proplouvající životem, ale i Molly byla skvěle napsaná, tišší, zakřiknutá dívka, která se moc neprojevuje. Konec sice předvídatelný, ale u těchto knih to tak bývá a upřímně - mně to moc nevadí. I když vím, jak kniha skončí, tak mě hlavně zajímá ten průběh, jak to k tomu konci dojde a co se mezitím všechno stane :)

Zatím ze všech čtyř autorčiných knih, které jsem četla, je Holka mých snů na 2. místě :) Na prvním je moje milovaná kniha Pět kroků od sebe <3