Italský chlípník a škrt zároveň

recenze

Smrt vilného cizince (2018) 4 z 5 / knihamouder
Smrt vilného cizince

Smrt vilného cizince je jedenáctou knihou ze série Detektiv Berka a patří do edice Původní česká detektivka. Kniha obsahuje 106 krátkých kapitol.

Se Stanislavem Češkou jsem se setkala již podruhé a musím přiznat, že mě opět nezklamal. Detektivka je sepsaná na motivy skutečného případu. Co a jak bylo v knize skutečné, Vám prozradí historický doslov na konci knihy.

Standa vypráví své přítelkyni Lucce o posledním vyřešeném případu před svým odchodem od policie.
Příběh se odehrává v Luhačovicích v roce 1995. V pronajatém bytě je nalezeno tělo italského návštěvníka lázní Salvatora Carducciho.

Šedesátiletý cizinec trpěl syndromem CMT. V posledních letech se Salvatorův stav zhoršil a tak byl odkázaný na vozíček. Nohy a ruce měl již zesláblé, ale libido ho neopouštělo. Carducci byl v lázních známou postavičkou díky své sexuální touze a měnícímu se ženskému doprovodu.

Na začátku případu se seznámíte s roztouženým Italem a jeho životním stylem. Své Vám poví i dívky, které se s ním setkaly.

Čtenář se stane svědkem vraždící scény. Vrah, ani motiv mu nejsou skryty. Následně se rozjíždí vyšetřování. Standu opět doprovodíte na pitevnu a především nahlédnete do výslechů. Setkáte se tak s mnoha osobami různého věku a charakteru. Jelikož je Vám vrah známý, spíše sledujete cestu k jeho dopadení. Je potřeba posbírat co nejvíce důkazů a také provést mnoho výslechů.

Motiv není žádnou novinkou. Autor Vás však dostane vykreslením a přímostí zavražděného.
Salvatore nebyl zlý člověk. Oplýval však chlípností a vlezlost mu také nebyla cizí.

Čtení mě bavilo, text byl svižný a nechyběl humor. Knihu hodnotím kladně a mohu doporučit čtenářům, kteří si rádi přečtou vydařenou českou detektivku s lehkým sexuálním nádechem.

Komentáře (0)

Přidat komentář