Hygge a polibky aneb Jak vás dokáže obálka zradit

recenze

Hygge a polibky (2018) 2 z 5 / ZapisnikTerky
Hygge a polibky

Jak by vás lákal výlet na nejsevernější výběžek Dánska? A v zimě.

Když se podíváte na obálku, tak vás políbí zimní a pohodová atmosféra. A navíc je v názvu Hygge a taky polibky což značí pohodu a romantiku. Nebo ne?

Marketingová pracovnice Bo žije stereotypní život v průměrné práci s průměrným mužem. Zatím si moc nestěžovala, ale po výpovědi z práce a problémech s přítelem se rozhodne odjet do Dánska a dát se do pucu. Ovšem nejspíš jí to nepomůže tak, jak by čekala.

Jak začít a hned vás neodradit. Nebo možná jo, možná vás chci trochu odradit. Protože rozhodně v téhle knize nenajdete ani za mák pohody a co by se za nehet vešlo romantiky. A co je nejhorší? Není tam ani vločka. Podívejte se znovu na tu obálku… #anivlocka !
To by bylo k mé frustraci…
Příběh je valnou většinu knihy téměř až depresivní a zdlouhavý. V první polovině se ještě stále nedostáváme k tomu “hygge“ a ani k Dánsku. Navíc na mě kniha působila spíš dojmem špinavého Londýna v podzimní plískanici a následně chvilku v druhé půlce sice krásně barevného (o žlutých domech s červenou střechou se dočteme asi na každé straně, to nemají v Dánsku domy jinou barvu?), ale totálně mrazivého a upršeného(!) Dánska.
Ach tak, koukám, že moje frustrace tak úplně nezmizela.
Co ty chyby? Takové věci vám opraví MS Word. A kdo proboha mohl napsat „imidž“? Kdybyste nevěděli, mysleli tím image. To mě bude ještě dlouho strašit ve snech.
Tak a proč jsem vlastně dala ty dvě hvězdičky?
Chvilková romance v Dánsku a vedlejší postavy mě trochu z té deprese dostali a možná malinko mě kniha v těch momentech bavila. Ráda bych se dočetla víc o pohyblivé duně a zapadaném kostelíku. I když nepřehánějme. Pak totiž přišel konec, který vlastně ani koncem nebyl.

Obálka a grafika: Když se oprostím od sněhuprostého děje, tak tahle obálka je naprostá nádhera.

Verdikt: Takže jestli se vám líbí obálka a chcete si něco milého přečíst… sáhněte po jiné knize. Ale pokud vám nevadí trochu (víc) depresivního děje a málo romantiky, není to tak zlé.

Komentáře (0)

Přidat komentář