Hygge a polibky

Hygge a polibky https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392237/bmid_hygge-a-polibky-mNe-392237.jpg 3 285 89

Když se životní plány začnou párat jako svetr, je čas na změnu. Šestadvacetiletá Bo byla vždy pečlivá a opatrná. I přesto se v práci dočkala výpovědi pro nadbytečnost a životní plány se jí teď začínají párat jako nepovedený svetr. Bo horečnatě shání nové zaměstnání, ale kamarádka Kirsten ji přesvědčí, aby spolu odjely na dovolenou, na chatu její matky postavenou na nejsevernějším cípu Severního Jutska. Bo se zastydí, že o tomto dánském kraji nikdy neslyšela. „Jaké tam bude počasí?“ zajímá se Bo, zatímco hledá na webové stránce aerolinek letenky. „Mizerné,“ odvětí Kirsten věcně. „Londýn je proti Skagenu středomořské letovisko. A teď v listopadu je tam patnáct hodin denně tma. Ale do Dánska se přece nikdo nejezdí opalovat. Potřebuješ změnit prostředí, oprášit ze sebe pavučiny. A věř mi, ve Skagenu to bude hračka. V tom domě je útulno, i když se venku nedá vydržet, a kromě toho nikdy nevíš, koho dalšího tam můžeš poznat.“ Pár dalších kliknutí a už není cesty zpět. Život Bo začne nabírat docela nový směr. Kniha pro čtenáře ze všech koutů světa, kteří umějí ocenit dánské umění hygge.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

Hygge and Kisses


více info...

Přidat komentář

evca7271
19.02.2024 4 z 5

Příjemná oddechovka na zpříjemnění dne.

Sandalkar
19.02.2024 2 z 5

Nerozhodnost a schopnost nechat si "kadit na hlavu" Bo ubijejici... Londyn a cast s Benem se tahla jako med. Dansko a Emil parada, ale vsechno jako z rychliku. Uz uz to bylo napinave, bylo tam to neco, kvuli cemu ctenar sedi u knizky do rana...a konec. Ukonceno ve dvou vetach. Presun do Londyna, mrdlani se v pracovnim zivote a ctyrstrankove setkani nakonec.
Z knihy si budu pamatovat asi jen obalku.


stumpy
09.01.2024 3 z 5

Pohodová kniha na relax day. Místy trochu zdlouhavá, pak najednou skokově rychlá.

Alpasstyle
31.12.2023 4 z 5

Příjemná, pohodová kniha. Vůbec neurazí ke kávě a dece. Kdo má rád knihy od Julie Caplinové stejně jako já, tak s tímto výběrem nešlápne vedle. Jen jsem očekávala, že v ní bude více Hygge atmosféry (když už to má v názvu).

emilieselden
26.12.2023 3 z 5

Milé a pohodové čtení, ale něco tomu chybělo. Po návratu z Dánska mi to přišlo takové nemastné, neslané. 3,5*

Mr.Pajek
16.05.2023 3 z 5

Nenáročné sladké čtení, které občas neurazí.

Tamirai
16.04.2023 5 z 5

Mne sa tento príbeh veľmi páčil :)
Je to milé, nenáročné, zaľúbené a prostredie v knihe na vás naozaj dýchne dávku hygge.

ivca84
10.04.2023 5 z 5

Když se životní plány začnou párat jako svetr, je čas na změnu tahle věta vystihuje přesně život 26 Bo a její cestu za Dánskym Hygge

Kni-holka
07.02.2023 3 z 5

Malé zavzpomínání na dobu, kdy jsem se poprvé setkala s pojmem HYGGE. A také odreagování se a zpomalení v uspěchaném lednu. Tahle knížka mi připomněla, jak je důležité užívat si přítomného okamžiku a drobností kolem.

Dějově to bylo trochu slabší. Nedokázala jsem se úplně do příběhu ponořit. Každopádně příběh mi v hodně věcech mluvil z duše. Krize mladšího věku? Pocit, že se můj život ubírá jiným směrem, než by měl? Tyhle pocity už naštěstí nemám, ale živě si je pamatuji. Tu touhu utéct pryč, oddechnout si a začít znova. Lépe. Pomaleji. A tohle nám kniha, i hygge, nabízí.

freejazz
13.09.2022 4 z 5

potreboval som niečo ľahké, od čoho sa dá odbiehať a čo človeka až tak nevtiahne, aby som sa mohol venovať robote, ktorej veľká časť spočívala v trpezlivom sedení a sledovaní prístroja.
táto kniha to celkom dobre splnila. a ani som si nevšimol a bola prečítaná.
je to vlastne taká ľahká oddychovka so šťastným koncom pre všetky upracované dušičky, ktoré potrebujú aspoň na pár chvíľ uniknúť z reality. úmerne k tomu sú vybrané rekvizity a jednoduchá zápletka, klaďas i záporák i niekoľko bočných postáv s predvídateľnými reakciami.
je to spotrebná literatúra v tom najlepšom slova zmysle. a keď sa človek začíta, nájde tam aj myšlienky, čo nie je vôbec zlé.

nela3812
26.08.2022 2 z 5

Číst tuhle knihu je jako dlouhý a nudný trest ve věznici na Antarktidě. Nemám nejmenší ponětí, čeho chtěla autorka dosáhnout, když tento příběh psala.

Hlavní hrdinové nedojdou ani tomu nejmenšímu poznání nebo k jakémukoliv životnímu posunu. Nebýt vedlejších postav, tak příběh po této stránce opravdu těžce strádá. Jejich naivita a ignorace je až do nebe volající, tudíž si mé sympatie jen těžko mohli získat.

Jak jsem již zmínila na začátku, příběh absolutně postrádá jakoukoliv gradaci či zajímavé zvraty. Příběh nemá žádné poselství, nepřináší humor ani nedává prostor k zamyšlení. Upřímně jsem nenašla nic, čím by příběh jakkoliv vynikal a něco jsem si z něj vzala, byť jen humornou zápletku.

Musím však vyzdvihnout prostředí příběhu. Ze samotného Dánska si neužijeme téměř nic, ale alespoň prostředí chaty vnáší do příběhu krásné kouzlo. Těším se, až si podobné prostředí taky užiji. Teplo domácího krbu, knihy, deskovky a přátelé. Krásná číst příběhu, ale bohužel jediná.

Hodnotím 1,5/5. Osobně bych znovu tomuto příběhu nevěnovala čas a vám doporučuji zvolit jinou podobné laděnou knihu. Možná některý z útěků od J. Caplin

andreamrs
12.08.2022 3 z 5

Číst tuhle knihu je jako zabalit se do teplé deky s čajem v ruce. Zahřeje vás u srdce a přinese s sebou tu správnou atmosféru. Pokud se vám líbila Kavárna v Kodani, je to ta pravá kniha pro vás! Přišla mi v určitých místech docela podobná, to ale nebylo vůbec na škodu. Koncept hygge, příjemní obyvatelé Dánska, opisy přírody, dobrého jídla a krásných chvil s přáteli - to vás prostě musí bavit.

niki-chan
24.07.2022 3 z 5

Kniha se mi celkem líbila, měla hezkou obálku a trochu jsem se při čtení i ochladila. Příběh neměl žádné složitosti a relativně byl i očekávaný, hlavní postava trochu mimo, ale celkově se mi koncept hygge v knize líbil, k létu i zimě dobré čtení.

Souteska
03.04.2022 4 z 5

Knížka se mi líbila jako příjemná oddychovka, nic jiného jsem ani nečekala. Ale! Obsah nabízí o fous víc - lákavý místopis a téma plnění životních snů.
Dlouhý rozjezd bych zkrátila, naopak mohla být delší část v samotném Dánsku. Tahle část mě krásně nalákala se tam podívat.
Líbilo se mi i to, jak hlavní hrdinka postupně směřuje od "krysího závodu" v korporátu k cestě, která má pro ni smysl. Velmi aktuální téma pro hodně vyhořelých lidí:-)

Knihomolka97
18.03.2022 2 z 5

Hygge a polibky má krásnou obálku, do které jsem se zamilovala. Příběh ale pokulhává.
Autorka dlouho a zbytečně oddalovala nevyhnutelné. Hlavní hrdinka Bo mi moc nesedla, nechápala jsem jí (a štvala mě) ohledně Bena... jejich ehm "situace" se táhla zbytečně dlouho, přitom se to mohlo vyřešit daleko dřív a soustředit se na něco jiného.. nebo na někoho jiného. Třeba na Emila, který dostal podle mě fakt málo prostoru. :( Romantika se tady moc tedy nekonala.
Co ale knihu zachránilo od horšího hodnocení, byla část odehrávající se v Dánsku. Ta se mi líbila a bavila mě, nikdy jsem v Dánsku nebyla, ale určitě se tam chci jednou podívat.
Oblíbila jsem si i postavy, které se tam objevily na scéně. :)
A také se mi líbilo, jak Bo vyřešila své zaměstnání.
Šestadvacetiletá Bo byla vždy pečlivá a opatrná. I přesto se v práci dočkala výpovědi pro nadbytečnost a životní plány se jí teď začínají párat jako nepovedený svetr. Bo horečnatě shání nové zaměstnání, ale kamarádka Kirsten ji přesvědčí, aby spolu odjely na dovolenou, na chatu její matky postavenou na nejsevernějším cípu Severního Jutska. Bo se zastydí, že o tomto dánském kraji nikdy neslyšela.Pár dalších kliknutí a už není cesty zpět. Život Bo začne nabírat docela nový směr.
Hodnocení nakonec 2,5⭐️/5⭐️. Pro mě to nebyl ani průměr, ale spíš podprůměr. Za pár měsíců si vůbec na tuto knihu nevzpomenu. Dobře kecám :D .. kvůli té nádherné obálce na ni nejspíš nezapomenu.

Napůlanděl
11.03.2022 4 z 5

Kniha na jedno odpoledne...Autroka čtení rozdělila do tří části a při čtení části, kde byla Bo v Dánsku, jsem měla úplně chuť se tam jet podívat a prozkoumat to tam.
Romantická linka byla nenáročná a jednoduchá. Postavy, které nebyly tak důležité pro vývoj hlavní hrdinky, byly vykresleny jednoduše a jen doplňovaly děj.

norrasun
07.03.2022 5 z 5

Já jsem z anotace pochopila, že se jedná o romantickou oddechovku. Na to jsem zrovna měla náladu a přesně toho se mi dostalo. Příjemné, nenáročné čtení o tom, jak mírně frustrované děvče díky různým okolnostem ke štěstí přišlo..
..navíc četba ve mě probudila touhu navštívit Dánsko...

dennydee
26.02.2022 5 z 5

Knihu jsem si také vybrala podle krásné obálky a pak jsem byla zklamaná, když jsem viděla hodnocení tady.. mohu ale říct, že kniha je naprosto čtivá, uklidňující a velmi oddechová. Všechny postavy mi byly sympatické, v Bo jsem tak trochu viděla sama sebe. Záviděla jsem jim hygge v Dánsku :) určitě knihu doporučuji, zůstane u mě v knihovně.

veverrka11
21.02.2022 3 z 5

Hygge je knížka plná klišé, kterou jsem četla v rámci štafety.
Poté, co je Bo propuštěna pro nadbytečnost, vydává se na dovolenou na nejsevernější cíp Dánska. Najde svůj klid, když ji bouře spolu s dalšími třemi lidmi na pár dní uvězní v chatě?
Bo je, až na její naprosto nesmyslné jednání ohledně vztahů, poměrně sympatická. Naproti tomu mi naprosto nesedl Ben, v průběhu knížky se choval příšerně, hlavně vůči Bo. Florence, Simon a Emil neměli tolik prostoru, aby se jejich charakter pořádně rozvinul, proto se autorka zaměřovala hlavně na jednu nebo dvě jejich vlastnosti, kterými je chtěla vystihnout.
Knížce nelze upřít čtivost, pokud se tedy prokoušete přes první část, kde se až na Boin vyhazov nic neděje (tohle není spoiler, dozvíte se to už v anotaci). Co na mě působilo trochu rušivě, byla slova, která se do knížky nehodila, protože byla např. dětinská nebo naopak příliš sofistikovaná.
Trochu mě i zaráží lehkost, s jakou se ústřední čtveřice při pobytu v odlehlé chatě spřátelila. Přeci jen, na začátku šlo o naprosté cizince a jak to skončilo? Tak to si přečtěte sami...

rebciatko
21.02.2022 3 z 5

čakala som viac hygge... inak príjemná oddychovka...

Štítky knihy

pro ženy romantika životní pohoda, hygge

Autorovy knížky

2018  68%Hygge a polibky

Kniha Hygge a polibky je v

Právě čtených3x
Přečtených420x
Čtenářské výzvě76x
Doporučených8x
Knihotéce260x
Chystám se číst127x
Chci si koupit35x