Greg se začíná mstít

recenze

Závěrečný účet (2010) 3 z 5 / Centurion.d
Závěrečný účet

Předem musím říct, že tento druhý díl nemá cenu číst, pokud jste nečetli díl první. Kniha navazuje plynule na děj a bez jeho znalosti si ji moc neužijete.

První kniha série Cybrain nás nechala v situaci po napadení evidence, kde se nacházela složka o Gregově minulosti.

Mise skončila pro většinu z Gregovy party špatně, ale naštěstí se vše v dobré obrátí, když se dvojici žen podaří v podstatě opravit či oživit (víc prozrazovat nebudu). A jaká je to pak radost, když Greg se konečně dozví o své minulosti a zjistí jak na tom je. To se mu nelíbí, takže se hodlá pomstít. K tomu je potřeba doplnit skupinu na klasický počet čtyř lidí, takže Greg neváhá a do party přibírá drsného zabijáka ze hry Warlock.
Skupina je tedy pohromadě a protože není, co dělat, Greg se rozhodne pro pomstu na lidech, kteří ho do Cybrainu dostali. Protože stejně jako v prvním díle, ani v tomto není Greg žádným myslitelem, musí vše vymyslet a naplánovat ostatní. Greg je zkrátka jen zbrklý pistolník.
Kniha sleduje cestu party za sehnáním zbraní, plánování pomsty a její uskutečnění. Akce stíhá akci.

Kniha je psána opět čtivě, srozumitelně a prostředí v počítačových sítí je popsáno zajímavě.
Každopádně ji bez přečtení prvního dílu rozhodně nečtěte.

Za mě dobrý akční cyberpunk.


Závěrečný účet Závěrečný účet Petr Heteša

Greg Honberg už ví, kdo ho dostal do kybernetického pekla, v jehož podzemí musí čelit zmutovaným programům, disponujícím ostrými zuby, drápy, plazmovými zbraněmi a eliminačními granáty. Smysl jeho života se smrskl do jediného slov... více


Komentáře (0)

Přidat komentář