Francouzská romance

recenze

Někdy je hezké, že mě miluješ (2019) 5 z 5 / katule1992
Někdy je hezké, že mě miluješ

Další kniha z tolik oblíbené romantické edice 7lásky je zde. Pro první setkání, pokud si ještě pamatujete, jsem si vybrala knihu Devět tváří tebe. Krátký román vyprávějící o jedné neznámé z pohledu všech lidí, kteří ji kdy milovali. Dnes tu pro Vás mám recenzi na dokonale francouzský román o dvou rozdílných třicátnic ve stylu tolik oblíbené Bridget Jones - Někdy je hezké, že mě miluješ.

Francouzské poblouznění...

Chloe a Constance. Dvě pařížské kamarádky, které se trápí svým milostným životem. Zatímco Chloe je zarputilá realistka, která se nedokáže ani po letech oprostit od svého bývalého milence, patří Constance k beznadějným romantičkám čekající na svého pana Darcyho. Každá z nich má ale své sny, které je donutí jednat. Musí opustit svůj dosavadní život a začít konečně žít, aby byly obě dvě šťastné.

Krásná a společenská Chloe podá výpověď v práci, kde stále ještě pracuje pod svým bývalým partnerem, a odstěhuje se na půl roku na venkov, kde ji nebude nic odhánět od napsání svého prvního románu. Nenápadná a věčně zasněná Constance, která žije v No Sex Landu už 29 měsíců, naopak investuje veškeré své finanční úspory do kurzu svádění, který ji má zaručit, že konečně sama najde toho pravého.

Je jen na nich, jak si se svým novým životem poperou a zdali se dokáží oprostit od nesprávných mužů a najdou konečně tu pravou láskou....


,, Nikdy nemiluj nikoho, kdo se k tobě chová, jako bys byl obyčejný."


Autorka dostála svého slibu..

Humorně naladěný román Někdy je hezké, že mě miluješ dostál svého slibu a francouzská autorka vytvořila úžasně sympatické postavy ve stylu Bridget Jones, se kterými se rozhodně nudit nebudete. Ba právě naopak! Budete s nimi prožívat každé jejich rozhodnutí, trapas, omyl, romantiku, ale také i bolest, která k životu zkrátka patří. A kdo ví, možná Vás příběh donutí udělat krok zpět a změnit svůj dosavadní život.

Příběh odehrávající se v Paříži se zprvu rozjíždí velmi pomalým tempem a ačkoliv je kniha opravdu čtivá, to správné čtecí tempo nastane okolo sté stránky, kdy se Chloe, typická pařížská dívka, přesune na krásný francouzský venkov plný vinic a Constance může naplno využít své znalosti z kurzu svádění v praxi. Ve vyprávění se nám střídají obě hlavní hrdinky v poměrně krátkých kapitolách, přičemž zatímco Chloe podává svůj nový život jako příběh, využívá Constance své deníkové záznamy, díky kterým víme, že se děj odehrává v rozmezí od 13. února - 17. října roku 2013.

Bavilo mě sledovat osudy obou žen v jejich nové životní roli a kdybych si měla vybrat, která linie vyprávění mě bavila více, měla bych velký problém. Zprvu jsem se více těšila na deníkové záznamy od Constance, jež byly napsány jednoduše a výstižně. Navíc trapasy v barech,které se ji povedly, bych asi nikdy nechtěla zažít. Čím více se kniha blížila ke svému konci, tím více mě naopak zajímal životní příběh Cloe, která si musela poradit i s bolestným odchodem blízkého člena rodiny, což ji zamotalo hlavu ještě více. Tak či tak, obě hrdinky jsou velmi sympatické ženy, se kterými strávíte jedno čtecí odpoledne, v mém případě večer, a bude Vám to stále málo.

Marie Vareill zasadila svůj milý román do nádherného francouzského prostředí, čemuž se přizpůsobila i grafická stránka knihy. Fialový odstín knihy a nádherná jednoduchá kresba. Pak že v jednoduchosti není krása.

Milý román mladé francouzské autorky doporučuji všem romantickým duším, které milují romantické příběhy doladěné příjemným humorem. Knihu jsem přečetla za jeden jediný večer a kdybych mohla, otevřela bych si ke knize víno a oddávala se francouzské romanci ještě jednou.

Komentáře (0)

Přidat komentář