Dvůr stříbrných plamenů

recenze

Dvůr stříbrných plamenů (2022) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Dvůr stříbrných plamenů

Co vy a SJM? (nemyslím společné jmění manželů :D)

Konečně další kniha od SJM. Čekala jsem na ni víc jak rok a nemohla jsem se dočkat. Spolu s Vampire of the Vampire (od J. Kristoffa) to pro mě byla nejočekávanější kniha roku.
Pokračování Dvorů bylo velmi žádoucí a taky bylo na co se těšit. Příběh ale nepokračuje v popředí s Feyre, ale s mnohými nenáviděnou Nestou. Pojďme si na rovinu říct, že Nesta byla na konci Dvorů (a též na začátku Stříbrných plamenů) opravdu na pěst, ale nebojte, změní se to :D.
Vývoj postav tedy opravdu je i v této knize. Dalo by se říct, že je plná rozpolcených myšlenek o sebepohrdání a sexu. Psychické problémy Nestu provází celou knihu a jejím tématem rozhodně je sebeláska.
Když jsem nakousla ten sex. Myslím, že se ho tady nasytíte. V dobrém slova smyslu. Ale je pravda, že některé scény byly jak vystřižené z ložnice Feyre a Rhyse. Mně to ale nevadilo. Peprnosti jsou dost explicitní, řekla bych že výrazněji než v předchozích knihách. Jsou opravdu velmi velmi podrobně popsané.
Kapitoly jsou psané z pohledu Nesty i Cassiana a to opravdu chválím. Podívat se mu do hlavy nám dokreslilo příběh.
Čeho jsem se ale nemohla dočkat, byl výcvik. To je jeden z mých oblíbených momentů ve fantasy knihách. A bylo to uspokojivé. Obzvláště když jím provází pohledný Cassian .
Závěr byl relativně uzavřený, ale rozhodně otevřený pro další knihy. Situace ve světě víl totiž nebyla zdaleka vyřešena.
Obálka a grafika: Pardon, ale ta obálka se mi prostě nelíbí. Ta druhá v možnostech nakladatelství byla ještě horší, ale uvítala bych, kdyby se lépe hodila k původní trilogii.

Verdikt: Od autorky to není nejlepší kniha (navíc mám radši Skleněný trůn), ale přesto knize dávám plný počet hvězd. Četla jsem ji jedním dechem.

Komentáře (0)

Přidat komentář