Druhá Šance - recenze

recenze

Druhá šance (2021) 5 z 5 / _ctenar_adam_
Druhá šance

Forma vyprávění příběhu je velice zajímavá a já osobně jsem se s tímto stylem ještě nesetkal. Knížka je psaná buď v přítomnosti, nebo v blízké, ale i dávné minulosti. Dokonce v některých částech ani nevíte, jak dlouho událost trvala, protože autor děj zasadil i do světa, kde čas plyne jinak. Od vysoké rychlosti času, až po velice pomalou. Příběh se rozvrstvuje do takové míry, že od půlky ani nevíte kam právě zjištěnou informaci zařadit. Všechno ale začne dávat ve ¾ knihy smysl a zapadat do sebe jako jednotlivé dílky puzzle.
Autor píše nádherným jazykem. Používá výrazné jazykové prostředky a spisovnou češtinu, které spolu s přirovnáními tvoří opravdu neotřelý a jedinečný styl psaní. Myslím si, že s tímto stylem vyprávění zaujme nejednoho čtenáře. Postavy jsou skvěle vykresleny. Poutník, je ambiciózní, nevzdává se a jen tak se nenechá odbýt. Jeho dcera Jenny je na svůj věk zase dost vyspělá a chytrá. Další důležité postavy, které se v příběhu objevují mají také svoje osobité vlastnosti, ale nemají jich tolik, jako hlavní hrdinové. Daniel, jedna z vedlejších postav, je jako stvoření Satana v lidské podobě. Z něho jsem při čtení cítil takovou temnou až negativní energii, jakou jsem snad ještě nikde neviděl.
Knížka se mi moc líbila! Postavy, děj i prostředí jsem si při čtení užíval. Ale nebyl bych to já, kdybych si nerýpnul… To, že nevíte, kde se nacházíte, kam příběh směřuje a o kom v určitých částech autor píše, byl moc zajímavý prvek. Bohužel jsem se někdy nemohl soustředit tak, jak bych potřeboval, a proto mi některé souvislosti unikly. Naštěstí to byly pouze spíše věci, které jsem si domyslel, ale i přesto mě to zamrzelo.  Jinak bych nevytkl nic! Skvělá multižánrová knížka, která se bude líbit každému milovníkovi sci-fi, fantasy a postapo literatury.

Komentáře (0)

Přidat komentář