Drahocenná.

recenze

Dokonalá vášeň (2014) 5 z 5 / TerezaMondeková
Dokonalá vášeň

Marianne je... neobyčejná. Není jako ostatní ženy. Na první pohled nádherná a křehká žena, ale když ji poznáte blíže je tajemná a odtažitá, ale pořád nádherná.

Marianne nemá dobrý život. Její maminka umřela, když byla malá a její otec se dal na alkohol a nasekal dluhy. Marianne jenom čekala, až přijde dopis od exekutora. Buď zaplatí, nebo půjdou do vězení. Marianne je v koncích, ale pak se nabídne řešení všech problémů.

Darius jí nabídne nabídku k sňatku. Marianne ví, že by nebyla dobrou manželkou pro žádného muže. Vlastně si to ani nezaslouží. Ale nemá na výběr. Buď přijme nabídku k sňatku a zachrání sebe a svého otce, nebo bude žít ve vězení. Po chvilce uvažování a přemýšlení se rozhodne, že nabídku k sňatku přijme. Darius je krásný, pohledný a bohatý. Bude o ni a jejího otce dobře postaráno.

Darius si Marianne pamatuje jako malou holčičku a jako dospívající dívku. Už tehdy mu připadala krásná a on ji chtěl. Proto odjel z města s nadějí, že na ni zapomene. Nezapomněl. Když se vrátil a úplnou náhodou uviděl ženu na pobřeží, jak se dívá na oceán a vítr jí čechrá vlasy. Věděl, že je to ona. Vyrostla v nádhernou ženu a chce ji za manželku. Chce ji mít po svém boku, dotýkat se jí, mluvit s ní, chce ji vlastnit, ale hlavně... chce ji mít ve své posteli.. Ale zároveň cítí, že před ním Marianne něco skrývá. Něco, co jí tíží na duši. Darius bude tím, kdo to tajemství odhalí.



Marianne... ani nevím, jestli se mi líbila. Skoro celou knihu dělala jenom to, co po ní hlavní hrdina chtěl. On něco řekl a ona to hned udělala. A bylo jedno, co to bylo. To mi trošku vadilo. Na můj vkus byla, až moc submisivní. Až na konci knihy se to trochu zlepšilo, protože jsem se konečně dozvěděla, proč chtěla, aby za ni hlavní hrdina všechno rozhodoval. Ale když hlavní hrdinku celkově zhodnotím, tak byla štědrá, milá, upřímná, milující a laskavá.

Darius se mi hned líbil. Asi hlavně proto, že mám ráda dominantní chlapy, když to teda moc nepřehánějí. Když Darius něco chtěl, tak to taky dostal. Za každou cenu. Sice bylo často po jeho, ale taky byl starostlivý, majetnický, ochranitelský a milující manžel.


Od téhle autorky jsem četla sérii Aféra Blackstone, kterou jsem si zamilovala. Navíc ráda čtu knihy s historickou romancí, tak jsem si řekla, že zkusím historickou romanci od téhle autorky. Ani tahle kniha mě nezklamala. Kniha je skvělá. Kniha se mi opravdu hodně líbila a rozhodně půjdu do dalších historických románu, které tahle autorka napíše. Raine Miller rozhodně umí napsat skvělou knihu a zaujmout čtenáře.

Kniha mě chytla hned na první stránce. Je dobře, že kniha není nějak extra dlouhá. Opravdu se příjemně četla. V knize sice nebyl nějaký extra zvrat, až ke konci knihy tam bylo něco zajímavého, ale u téhle knihy to bylo dobře. Kniha se četla pěkně, všechno šlo pomalu, nebylo to náročné. Prostě skvěle napsaná kniha, která byla jednoduchá, nenáročná, oddychová, romantická, erotická. Taky jsem byla zvědavá na to tajemství hlavní hrdinky, které se teda dozvíme, až na konci knihy. I když to bylo zajímavé, šokující, ale rozhodně tak pochopíme, proč se hlavní hrdinka chovala tak, jak se chovala.

Komentáře (0)

Přidat komentář