Doporučuju!

recenze

Ve stínu popela (2023) 5 z 5 / gabrielakop
Ve stínu popela

knížku jsem četla se spolupráci s @humbook_blogeri

na Ve stínu popela jsem byla moc zvědavá, protože to je první knížka, co jsem od autorky četla a nakonec jsem byla moc potěšena. příběh se odehrává ve skvěle vymyšleném světě a má opravdu poutavou zápletku, kterou hlavní hrdinka Sera postupně odhaluje.

i s tím, že je to dost dlouhý, se to čte úplně samo, tím jak je to napínavé a plné akce jsem to prakticky nemohla odložit. děj je taky skvělý díky postavám ze Země stínů, který jsou proste boží! hlavně teda Nyktos, kterej je prostě slaďouš, tváří se sice že v něm není ani kapka dobra, ale postupně se ukazuje, že tomu tak není. Sera mi zase tolik nesedla, je sice nebojácná a drsná, ale kvůli svému hloupému chování a paličatosti se hrozně často dostává do problémů.
jak už jsem jednou řekla svět je prostě boží, jsou tady draci! nebo vlastně drakeni a to je ještě lepší. celkově je fungování světa hrozně zajímavé. no a zápletka je taky top, hrozně mě zajímá jak se to vyvine v dalších dílech.
no a já prostě zbožňuju tu romantiku mezi Serou a Nyktem! jejich vztah má skvělej vývoji a i když se jim do cesty staví spoustu překážek, věřím, že to zvládnou. jen teda ten smut...mně to přišlo tak trapný, že jsem se nemohla nesmát, proste ty věci, co si u toho říkají jsou tak hrozně trapácky.
na závěr musím říct, že tuhle romantikou nacpanou fantasy, fakt doporučuju, trochu mi to připomínalo Maasovou a to já můžu!


Ve stínu popela Ve stínu popela Jennifer L. Armentrout

Dráždivý příběh první Panny ze světa bestsellerové série Z krve a popela. Smysl existence Serafeny Mierelové byl dávno určen jejími předky: musí se obětovat prvotnímu bohu smrti. Tak zní oficiální verze, o které ví každý obyva... více


Komentáře (0)

Přidat komentář