Skvělá česká fantasy

recenze

Balada mrtvého světa (2023) 4 z 5 / gabrielakop
Balada mrtvého světa

Balada mrtvého světa pro mě byla velmi očekávanou knížkou a moje očekávání rozhodně splnila.
jde o nádherně napsanou dobrodružnou výpravu do neskutečně kouzelného světa, který mě neustále překvapoval stejně jako Kaie, jednoho z hlavních hrdinů. autorka si s popisem krajiny Caledonu ohromně vyhrála a já si připadala, jako kdybych se sama procházela po cestách v Zemi nikoho, utíkala před Mordou, nebo kráčela údolím pod obrovským tělem prvního boha. fungování tohoto magického světa bylo taky skvěle vymyšlené, všechny ty magické bytostiwow!

oba hlavní hrdiny, Robin i Kaie jsem si moc oblíbila a moc jsem jejich vztahu fandila, protože romantická linka mezi nimi byla hrozně skvělá. jen teda naskytly se chvíle, kdy mě oba neskutečně štvali, konkrétně někde v polovině knížky jejich chování vyústilo v to, že jsem se do čtení musela skoro až nutit. naštěstí se to během pár kapitol zpravilo a já už si čtení zase užívala.
dějově je tahle knížka hodě výpravná, jako je tam hodně akce a neskutečný plot twist a cliffhanger na konci, ale pokud jste na fakt hodně nadupaný fantasy se spoustou postav a zvratů, tohle je spíš oddychové a mně to teda moc vyhovovala, i když jsem byla dost napjatá, byla to spíš oddechovější knížka a to já teď potřebovala.

celkově moc doporučuju a pokud chcete víc začít se čtením českých knížek, tuhle rozhodně připište na seznam, protože za to rozhodně stojí!

knížku jsem četla ve spolupráci s @humbook_blogeri


Balada mrtvého světa Balada mrtvého světa Alžběta Bílková

Před stovkami let rozdělila magická apokalypsa svět vedví. Nikdo přesně neví proč, a Hledačka Robin Pembertonová doufá, že se stane první vědkyní, která na to přijde. Neváhá proto riskovat a podnikat cesty do Starého světa, ve kte... více


Komentáře (0)

Přidat komentář