Dohoda s ďáblem!

recenze

Nemilosrdný král (2021) 5 z 5 / TerezaMondeková
Nemilosrdný král

„Už pouhé jméno vyvolává vzrušení zrozené z hněvu, jaký jsem nikdy nezažila. Nenávidím ho za pocity, které ve mně vzbuzuje. Nenávidím ho za to, jak na něj moje tělo reaguje. Nenávidím ho za to, že chci, aby se mě zase dotýkal.“

Lachlan Mount. New Orleans mu patří. Jméno, které se nikdo neopováží vyslovit nahlas. Patří člověku, který je krutý, nemilosrdný a brutální. Patří člověku, kterého se všichni bojí. Je bohatý, má moc a to mu umožnuje určovat pravidla. On určuje a ostatní poslouchají. Nikdo se neopováží neuposlechnout jeho rozkaz. Navíc dostane vždycky to, co chce. Vždycky. A teď chce ji. Ženu, která ho zaujala.

Kiera Kilgoreová se soustředí na svůj nejvyšší cíl. Posunout jejich rodinnou whisky na nejvyšší úroveň. Ale teď si prochází těžkým obdobím. Její manžel zemřel, rodinná palírna je na tom špatně a ona je po uši v dluzích. A aby toho nebylo málo, tak bude muset splatit obrovský dluh, který udělal její manžel. Vlastně nezáleží tolik na těch penězích, ale spíše na člověku, kterému je dluží... Lachlan Mount. Doteď o něm jenom slyšela, ale stačila chvilka s ním v jedné místnosti a ví, že on jí nic dobrého rozhodně nepřinese.

Keira si ale začíná všímat, že Lachlan není takový netvor. Lachlan se ke Keiře chová jinak, než k ostatním. Navíc se k ní chová ochranitelsky, majetnicky. A ona mu pomalu podléhá.

Někdo ale není rád, že se pomalu sbližují, což rozpoutá slet nebezpečných událostí, které je mohou stát život.



Keira byla skvělá. Líbilo se mi, že se jen tak nedala, nebyla jako nějaká poslušná ovečka. Vzdorovala, porušovala pravidla, nic si nenechala líbit.

Lachlan... to je chlap, kterého by chtěla každá žena. Alfa samec, bohatý, dominantní, majetnický, ale zároveň starostlivý a milující. Přišlo mi, že na své okolí se snaží vypadat nemilosrdně a bezcitně, ale když byl s hlavní hrdinkou, tak byl jemnější, starostlivý, ohleduplný. Bože... já chci taky takového chlapa! Ale upřímně... jméno hlavního hrdiny se mi nelíbí. Mě to přijde jako lachtan.


Zatraceně! Pikantní, vzrušující, nebezpečné, poutavé... od knihy jsem se prostě nedokázala odtrhnout. Mám ráda knihy, kde je prostředí mafie, nebezpečí, vzrušení a akce. Z knihy jsem nadšená!

Erotické scény byly pikantní, výborně vymyšlené, skvěle popsané. A na konci knihy... byla jsem v naprostém šoku. Líbí se mi, že je kniha psaná z pohledu obou hlavních hrdinů, ale přišlo mi, že z pohledu hlavního hrdiny to bylo méně a trochu strohé. Byla bych radši, kdyby byly kapitoly delší, obsáhlejší. Jsem ráda, že jsem si sérii nechala na dobu, kdy už budou vydány všechny tři díly, protože tak nebudu muset čekat. Hned jdu na další díl.




Druhý díl - Vzdorující královna
Vyjdu z téhle dohody bez jizvy na srdci i na duši.

„Jednou pochopíš, že tady jde o mnohem víc než o dluh.“

Bomba! Úžasné pokračování. Opět... nedokázala jsem se odtrhnout. Líbí se mi, že je druhý díl delší, obsáhlejší. Děje se tam toho víc. Není to jenom o sexu a vzdoru jako v předešlém díle, ale o jejich vzájemném sbližování. Pomalu začínají chápat, co k obě vlastně cítí.

Lachlan pomalu začíná chápat, jak se k ní má chovat, jak jí dát najevo, že je pro něj výjimečná, jiná. Začíná si uvědomovat, co k ní cítí, ale zároveň se to snaží popřít. Ale taky je zmatený, probouzí se v něm city, o kterých si myslel, že jich není schopen. On je přeci ten nemilosrdný, bezcitný, krutý, brutální Lachlan Mount... on by přeci nemohl být schopen takových citů jako je láska!

Jsem ráda, že začátek knihy byl takový. Konečně se pomalu dozvídáme něco o hlavním hrdinovi. Taky jsem byla naprosto v šoku, když se hlavní hrdinka dozvěděla plán, který na ni Lachlan přichystal. Byla jsem v šoku, když se objevila pravda o nejlepší kamarádce hlavní hrdinky. Jsem vděčná za to, že i tenhle díl se vypráví z pohledů obou hlavních hrdinů. Vyprávěné z pohledů Lachlana je tentokrát častější, delší. Erotické scény byly i v tomhle díle skvěle vymyšlené, dobře popsané a hodně pikantní. A na konci knihy... autorka prost má talent čtenáře naprosto šokovat! Tohle jsem opravdu nečekala!



Třetí díl - Království hříchu
Co je moje, bude moje navždycky.

Její styl psaní je neuvěřitelně poutavý, prostě knihu nemůžete odložit. Jsem ráda, že už mám celou sérii přečtenou, ale na druhou stranu mě to mrzí, protože příběh Lachlana a Keiry je u konce. Strašně jsem si tenhle knižní pár oblíbila, i celý ten nápad na tenhle příběh. Tahle série rozhodně nesmí chybět v mé domácí knihovně a myslím si, že se k ní určitě v budoucnu vrátím... a rozhodně ne jednou.

Líbilo se mi, že v tomhle díle už se před sebou nesnažili skrývat, co k druhému cítí. Už se brali jako rovnocenní partneři. Tým. Myslím, že se k sobě perfektně hodili. Nevím, který díl se mi z celé sérii líbí nejvíc. Myslím si, že všechny díly jsou skvělé. Dobře navazující, úžasně vymyšlené, napsané. V každé knize je sex, nebezpečí, akce, překvapení a pořádné vzrůšo. Opravdu jsem přemýšlela nad tím, kdo by za vším mohl stát, ale i když máte svůj typ, tak stejně... autorka to opět vymyslela naprosto geniálně! Že to bude tenhle člověk to jsem nečekala. Musím říct, že autorka i dost věrohodně popsala celý ten svět mafiánu, drog a smrti.

Ale musím říct, že i když jsou tři knihy o tomhle páru... tak mi nepřijde, že by jsme o nich něco věděli. Ano, víme co oba dělají, čím se živý, jestli mají rodiny, ale to, že vlastně ani nevíme, kolik je hlavnímu hrdinovi... mi přijde docela blbé. Taky mě trochu mrzelo, když si po odchodu z nemocnice připravil "překvapení" pro hlavní hrdinku ve formě tohohle typu, tak že to tam celé nebylo popsané. To mě mrzelo.


Nemilosrdný král Nemilosrdný král Meghan March

New Orleans patří mně. Neznáte moje jméno, ale ovládám všechno, co vidíte – a taky všechno, co nevidíte. Můj vliv nezná hranic a mé požadavky jsou vždy splněny. Nemusel jsem půjčit peníze krachující rodinné palírně, ale těší mě... více


Komentáře (0)

Přidat komentář