Dívka, která se dotkla nebe

recenze

Dívka, která se dotkla nebe (2014) 4 z 5 / JK96
Dívka, která se dotkla nebe

Příběh nejprve pojednává o osudech několika lidí na různých místech. Různí lidé, různé životy, různá vyznání. Osud však chtěl tomu, aby se naši hrdinové (ať už záporní, či kladní) vzájemně jako vlákna pavučiny začali proplétat mezi sebou a vytvářeli tak nová vlákna a uzly ve svém životě. Někdy se však vlákno přetrhne. I to je však nezvratným údělem života. Váhy spravedlnosti jsou v pohybu a je jen na každém z nich, na čí stranu se budou klonit. Můžete být tak svědky píle, jak se jeden kluk, předurčený žít ve stoce, změní v soběstačného dospělého muže. Dívku, která z bídy a útlaku povstala jako fénix a stala se vlivnou módní návrhářkou. Děvče, kterou chtíč nejdřív pozvedne do výšin benátské smetánky a zároveň odsoudí k životu lůzy tamní společnosti. A také mírumilovného žida, který se prakticky ze dne na noc stane obávaným mordem.
Autor Vám dá rovněž nahlédnout do architektonického světa Benátek, oplývajících převelikým množstvím kanálů, budov a náměstí. Můžete být tak živě u toho, když se stavělo prakticky první židovské ghetto v Evropě, nebo pocítit až na dřeň špínu a zápach tamních letních dní. Na Vás už je jen vzít knihu do ruky a nechat se jí pohltit.

Od knihy jsem očekávala především romantiku, které se mi dostalo, přesto mi však četba trvala necelý půl rok. I přes zajímavé události a barvité vylíčení prostředí mne kniha nijak nepřitahovala. Spíž než úvodu, statě, vyvrcholení a závěru jsem se dočkala výňatku jedné životní etapy, otevřeného začátku i konce.

Knihu bych zařadila do oddechového čtení

Komentáře (0)

Přidat komentář