Devět nocí - pokračování postapokalyptické série!

recenze

Devět nocí (2019) 5 z 5 / Airin
Devět nocí

Druhý díl Devět nocí mě velmi překvapil. Musím říct, že se mi tento díl líbil snad více, než díl první. Přišlo mi totiž, že je zde více akce a především napětí. Začalo to nalezením mrtvých těl, strachu z anonymních vrahů a jejich hledání, následovaly komplikované vztahy mezi Serou a Leem a nalezení tajemného deníku, který odhalil nové a překvapivé informace.

Byla jsem velmi ráda, že se autorka více zaměřila na jejich nejlepší přátele Rolanda a Jasona, kteří je doprovázeli na každém kroku, a čtenář je tak mohl lépe poznat a více si je oblíbit.

Autorce se povedlo mě držet svými nevyřešenými otázkami z prvního dílu v šachu po celou dobu čtení a já se tak přistihla, jak napjatě čtu a zadržuji dech, či neustále toužím po více informacích, společných scénách Lea se Serou a mnoho dalšího.

Už na začátku jsem byla zvědavá, jak si autorka poradí s koncem a jak to všechno uzavře. Musím říct, že mě konec překvapil – pro mě rozhodně nebyl předvídatelný. A to nemluvě o zvratech, které mě opravdu dostaly.

Příběh se nikde nezdržuje, nikde se nepozastaví, aby čtenáře nechal vstřebat nové informace a jede si svojí cestou dál. To se mi opravdu líbilo, protože díky tomu se nestal nudným ani průměrným dílem. Děj vás strhne a nepustí. Přinášel mnoho akce, napětí, nečekaných překvapení a zvratů.

Hlavní postavy si ani na chvilinku neoddychnou a stejně tak si nechcete ani Vy od čtení odpočinout. Vše jde ruku v ruce a já se nestačila divit, co dalšího si pro mě autorka připravila.

Na co ještě musím poukázat je fakt, že autorka dokázala do detailů skvěle popsat bojové scény, kterých v samotném příběhu není málo. Můžete si tak danou situaci mnohem lépe a reálněji představit. Určitě tomu dopomohly i autorčiny osobní zkušenosti s bojovými uměními.

Devět nocí je dobrodružná kniha s postapokaliptyckými prvky, ve které si můžete být jistí, že se dočkáte mnoha akcí a bojů téměř na každé stránce a myslím si, že si u každého zaslouží šanci.

Více zde:
https://bookhunter5.wordpress.com/2019/02/07/devet-noci-pokracovani-postapokalypticke-serie/


Devět nocí Devět nocí Zuzana Strachotová

Hrozba byla zažehnána. Bezprostřední nebezpečí pominulo. Sera a Lee mohou konečně žít své životy, tak, jak si je ve vidině svobody vysnili. Jenomže tam, kde mělo zářit hrdinství, zůstalo v očích lidu selhání. Prosperita Bloku upad... více


Komentáře (0)

Přidat komentář