Dcera měsíční bohyně

recenze

Dcera měsíční bohyně (2023) 5 z 5 / Enthu
Dcera měsíční bohyně

Dcera Měsíční bohyně mě upoutala hned na první pohled svou krásnou obálkou a následující anotace mi to jen potvrdila, že tato kniha se mi bude hodně líbit. A také se tak i stalo. Tohle mě hodně bavilo.

Kniha celkem obsahuje tři části, které se zabývají různými zápletkami, přičemž ta nejdůležitější se prolíná všemi třemi částmi. Těžko říci, která mě bavila nejvíce, jelikož každá měla to své. Bavilo mě sledovat, jak trénovala, jak se dostala na různé výpravy, i jak odhalovala tajemství. Obsahovalo to všechno, lásku, akci, zradu. Prostě tak skvělá kombinace, která mě chytila a nepustila, dokud jsem knihu nedočetla.

Z postav jsem si ihned oblíbila Sing-jin. Ta mi tak přirostla k srdci, že jsem všechno s ní prožívala. Bylo dobré, že kniha byla psaná ich-formou, takže jsem znala její myšlenky, pocity. A díky tomu jsem se do ní vžila ještě více. Mezi mé další oblíbence patřil korunní princ Li-wej a kapitán Wen'ča. V podstatě se tu lehce objevil romantický trojúhelník, ale nebyl přes sílu. Měla jsem svého favorita, s kým jsem si přála, aby Sing-jin skončila. Romantická linka je však vedlejší, důležitější linkou je zda snaha zachránit svou matku.

Sing-jin jsem hlavně obdivovala za to, do čeho všeho nebezpečného se pouštěla. Byla odvážná a zároveň se dokázala přiznat, že se bojí. Žádná badass postava, která se ničeho nebojí. Tohle byla moc hezky napsaná postava, která měla své chyby, o nichž si byla vědoma. U některých věcí jsem si říkala, že je blázen. Překvapivě se tu vyskytlo i pár postav, které jsem fakt nesnášela a pily mi krev. A nejhorší bylo, že se tam pravidelně objevovali dostatečně na to, aby mě naštvaly.

Kapitoly nejsou nikterak dlouhé, takže si knihu můžete odložit po přečtení kapitoly, pokud teda neskončí v tom nejnapínavějším momentě. Líbilo se mi, že každou kapitolu doprovázel vyobrazený měsíc, a stejně tak i části byly pěkně graficky zpracované. Bonusem je také nakreslená mapa Nebeského království. Přece jen Sing-jin toho dost procestuje, tak bylo fajn sledovat, kde všude se vyskytla.

Dcera měsíční bohyně je tak příběh, který navazuje na čínskou legendu o měsíční bohyni Čchang-e. Sice v průběhu čtení se čtenář dozví, o čem je legenda, ale přijde mi lepší si o ní zjistit něco předem, aby se v tom netápalo, dokud se Sing-jin nedozví o matčině příběhu. Zjišťovala jsem si tak předem její legendu a přišlo mi tak lepší vědět předem o její matce. Ale tohle je čistě na vás, co budete preferovat.

Pokud máte rádi příběhy, které navazují na legendy a máte rádi fantasy, ve kterých se musí hrdinka nejdříve zlepšovat, aby dosáhla svého cíle, pak Dceru měsíční bohyně doporučuji. Navíc jedná se o čínskou mytologii, která je moc pěkná a patří mezi ty mytologie, které mám ráda.

Děkuji moc Megaknihám za poskytnutí recenzního výtisku.


Dcera měsíční bohyně Dcera měsíční bohyně Sue Lynn Tan

Sing-jin vyrůstá na Měsíci, je zvyklá na samotu a netuší, že se skrývá před obávaným Nebeským císařem, který její matku vyhnal za krádež elixíru nesmrtelnosti. Když však Sing-jinina magie vzplane a její existence je odhalena, je n... více


Komentáře (0)

Přidat komentář