Cesty osudu

recenze

Cesty osudu (2021) 4 z 5 / lada.ladislav
Cesty osudu

Dnes bych v této recenzi rád upozornil na prozatím neznámou německou autorku, jejíž knihy jistě ocení všechny romantické duše. Pod svá křídla si ji vzalo nakladatelství MOBA. Jde o ženu jménem Sophie Oliver, která napsala sérii Grandhotel Schwarzenberg. První díl vyšel právě nyní a nese název Cesty osudu. Na druhý s názvem Návrat do lázní se můžete těšit příští rok. Dobrou zprávou jistě je, že by pokračování mělo vyjít hned v lednu. Snad tedy vše bude tak, jak je naplánováno, a nebudeme muset čekat déle.

Děj románu je zasazený na počátek 20. století a odehrává se v lázních Bad Reichenhall. Právě zde se mísí místní smetánka s hosty z celého světa. A své místo si zde musí vydobýt i hlavní hrdinka - dívka z nižší společenské vrstvy jménem Anna Gmeinerová. A jak to tak v podobných typech příběhů bývá, ani této ženě se nevyhnou problémy s láskou. Je přinucena provdat se za muže, kterého nemiluje. Jaký osud ji čeká? A setká se ještě někdy se svým milovaným?

Musím sice napsat, že tento příběh se ničím výrazně nevymyká od ostatních založených na podobné bázi, ale romantická linka je dobře vystavěná a styl psaní čtivý. Nechybí ani pár zvratů, které vás budou nutit k tomu, abyste knihu neodložili a pokračovali ve čtení. Hlavní hrdinka je sympatická žena a myslím, že většina čtenářů si ji dokáže oblíbit. V takovém případě vás samozřejmě bude zajímat, jak se její život bude dále vyvíjet. A budete jí přát, aby i ona konečně byla šťastná. Samozřejmě zde nechybí ani hlavní hrdinové, kterým naopak příliš štěstí přát nebudete. V určité chvíli nejspíš dokážete předvídat, jak celý příběh dopadne. Ale kdo ví, třeba si pro vás autorka nakonec nachystá nečekané vyústění?

Chválím krásnou obálku, která je vyvedena v romantických tónech. Stačí jeden pohled na knihu a už víte, že toto vyprávění si prostě nemůžete nechat ujít. Zkrátka máte chuť se okamžitě ponořit do čtení. Já tuto sérii doporučuji především těm čtenářům, kteří mají rádi rodinné ságy. Pokud k nim patříte i vy, rozhodně se zkuste do příběhu začíst. Věřím, že se vám bude líbit.

Komentáře (0)

Přidat komentář