Bolestný životní příběh

recenze

Není to moje dcera (2021) 5 z 5 / ciniminisek
Není to moje dcera

Milly celý život snila o tom, že bude maminkou, možná tomu napomáhal fakt, že ona sama je adoptovaná a proto si to přála o dost víc, než je zdrávo. Jenomže člověk míní a život mění. Nerada bych prozradila mnoho, přesto je nutností upozornit, že se v knize objevuje téma adopce, umělé oplodnění, rakovina a dětská smrtelná nemoc.



Kniha Není to moje dcera je příběh strastiplné cesty za rodinným štěstím, obrovským celoživotním přátelstvím a láskou, která opravdu hory přenáší.

Od prvních stránek je děj prosycen emocemi – krásnými, šťastnými, smutnými a beznadějnými. Je to příběh, který by žádný člověk nechtěl prožít, poněvadž, i číst si o něm je velmi bolestivé. Donutí vás přemýšlet nad spoustou věcí a děkovat tam nahoru, že vás se nic podobného netýká.

Autorka píše velmi čtivě a seč téma je povětšinou pochmurné, je dost těžké knihu odložit, jak moc je strhující. Kapitoly se střídají ve vypravování dvou hlavních postav a to výše zmiňované Milly a její nejlepší kamarádky Anny, která v celém psychologickém kolotoči hraje významnou roli. To beru za perfektní tah, jelikož myšlenky a pocity obou zúčastněných jsou velmi důležitými k pochopení jejich konání. A vy se opravdu několikrát zeptáte sama sebe "sakra proč?"

Tuto knihu doporučuji především silným povahám, kteří dokážou pochopit, jak mocná a především komplikovaná, dokáže být mateřská láska.


Není to moje dcera Není to moje dcera Kate Hewitt

Milly odjakživa chtěla být matkou. Proto když se jednoho dne s manželem Mattem dozví, že nemohou mít děti, zhroutí se jí svět. Její sny se náhle roztříští na miliony malých kousků. Najednou se však objeví světélko na konci tunelu.... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

medlovice
15.05.2023

Teda nevím jestli jsem silná povaha. ale musím si ji přečíst. I když budu brečet.