Česká domácnost

recenze

Matka s ručením omezeným (2021) 2 z 5 / ciniminisek
Matka s ručením omezeným

Dalo by se říct, že Kamila Zahradníková má vše, co tabulkový život zralé ženy určuje. Vážené zaměstnání, muže, který nemá problém ji zaopatřit, skvělý byt a zdravé sebevědomí.



Ovšem opak je pravdou a postupně se dozvídáme, že Kamile do dokonalého života chybí spousty důležitých věcí a navíc o jednu další přijde. Kamilin manžel Zbyšek ji ze dne na den a bez vysvětlení opustí, protože se „asizamiloval“. Tohle nechce slyšet žádná žena a román „S ručením omezeným“ je příběh o tom, jak se „žena z lidu“ se svým osudem vyrovnává.

Musím říct, že se kniha četla dobře, nic mi extra nevadilo a odsýpalo to svižným tempem. Každopádně jsem se přistihla, že mi při čtení utíkají myšlenky někam jinam a příběh mě zkrátka nudil. Děj je obyčejný bez zvláštní zápletky, absence romantické linky i humoru zapříčiní, že nemáte absolutně žádné dojmy.

Tento příběh bych třeba ráda viděla jako film. Oddechovka, která by s těmi správnými herci mohla být fajn komedie. Příběh tedy neurazí a za ztrátu času ho určitě nepovažujete, každopádně jste s ním ani nic nezískal.

Hodnotím slabším podprůměrem, přesto ráda dám šanci dalším autorčiným počinům.

Komentáře (0)

Přidat komentář