Celou tu dobu

recenze

Celou tu dobu (2021) 4 z 5 / ciniminisek
Celou tu dobu

Děj začíná vyprávěním kluka jménem Kyle, který se právě na svém maturitním plese chystá věnovat své přítelkyni Kimberly dárek, který je symbolem jejich dlouholeté lásky. K nervozitě ze samého aktu darování ho vzadu v hlavě ještě straší domněnky, že se s jeho dívkou v poslední době něco děje, přesto si nenechá zkazit důležitý večer a strašáka zažene.



Jenomže Kyle se příliš nemýlil, o chvilku později se dozvídá, že se mu rozpadla vysněná budoucnost po boku Kimberly, kterou si společně plánovali ještě s nejlepším kamarádem Samem. Kimberly mu oznámí, že na univerzitu sice půjde, ale jinam, než mu celou dobu slibovala a své odůvodnění zakončí tím, že se chce s Kylem rozejít. Nevybrala si příliš vhodnou chvíli, poněvadž je Kyle naštvaný, smutný, řádí silná bouřka a Kyle se společně se svou již bývalou dívkou snaží ujet všem strastím, které během pár minut posbíral. Rozuzlení je nasnadě a drtivý náraz na sebe nenechá dlouho čekat. Kyle svůj dárek už nikdy nepředá, jelikož Kimberly už není mezi živými…

Krátký výňatek v sobě nese tolik dramatických scén, že kdekoliv jinde vydá za celou knihu. V případě titulu „Celou tu dobu“ je to pouze začátek cesty, kterou se hlavní hrdina vydává a že tato cesta je velmi bolestivá a trnitá.

Ačkoliv jsem o této knize měla lehké podvědomí, byla jsem velmi (mile) překvapena, že příběh je vyprávěn z pohledu mužského a já jsem z tohoto počinu nadšená. Dalo by se polemizovat, zda se žena dokáže plně vcítit do opačného pohlaví, ovšem takový problém jsem v žádném případě neměla. Naopak, soucit nad utrpením a strastí příběhu je znásoben právě díky tomu, že se odehrává na muži, v tomto případě ještě dospívajícím.

Nádherná obálka v sobě skrývá silný příběh nabitý emocemi. Nenechá čtenáře ani na okamžik odpočinout a ještě dlouho poté, co dočtenou knihu odložíte, zanechá ve vás spousty pocitů. Za mě rozhodně doporučuji a řadím ji k těm kouskům na které jsem ve své knihovně hrdá.

Komentáře (0)

Přidat komentář