Kde se vidíte za rok v tento den?

recenze

Příští rok v tento den (2021) 3 z 5 / ciniminisek
Příští rok v tento den

Šťastný Nový rok! Tak tuhle větu každý rok nadšeně vykřikují miliardy lidí po celém světě, jen Minnie, hlavní hrdinka románu Příští rok v tento den, nesnáší nejen toto celosvětové přání, ale i celý poslední den roku. Neznám nikoho, kdo by smýšlel podobně a sama Minnie také ne, alespoň ne do doby jejích třicátých narozenin, které právě slaví první minutu nového roku.



Od narození je Minnie do hlavy vštěpováno, že rozhodně není dítě štěstěny, což se jí každý Silvestr i potvrzuje, když na sebe malé, či velké katastrofy nenechají nikdy čekat. Ve své matce příliš podpory nemá a její přátelé mají tohle údajné prokletí za totální nesmysl. Ovšem Minnie je skálopevně přesvědčena, že smůla se jí lepí na paty a od toho se také odvíjí její nesnášenlivost k Silvestru a především prvnímu lednu, kdy slaví narozeniny. Možná však svitne naděje na lepší zítřky, když se Minnie seznámí s Quinnem, pohledným, bohatým, vtipným a stejně narozeniny slavícím mužem. No, nebo taky ne…

Lehce vtipný příběh, který sice ničím nepřekvapí, ale ani náhodou neurazí. Knihu bych zařadila do kategorie nenáročného čtení, kterou zdatný čtenář dokáže slupnout jak malinu. S ohledem k hlavnímu námětu knihy Silvestra, se příběh celkem svižně odvíjí a příběh tak má rychlý spád. Až na jednu výjimku a to je romantická linka děje...

Na můj vkus se toho autorka zřejmě příliš bála a nechtěla nic uspěchat, což samozřejmě není na škodu, ovšem v tomto případě své čtenáře nechala opravdu dlouho čekat a to téměř až do poslední stránky příběhu. Což je veliká škoda, poněvadž je předvídatelné, jak románek Minnie a Quinna skončí a samotným prodlužováním nás ochudila o společné zamilované chvilky.

Hodnotím zlatou střední cestou a doporučuji ji především pro mladší ročníky, myslím, že by mohla nadchnout především náctileté, od čehož já už mám daleko.

Komentáře (0)

Přidat komentář