Autogram pro vraha

recenze

Autogram pro vraha (2019) 5 z 5 / akinomV
Autogram pro vraha

Z anotace: Spisovatelka Sofie Hradecká má přezdívku Královna romantických příběhů. Čtenářky ji zbožňují, její příbuzní a kolegové nenávidí. V den oslavy svých kulatých narozenin Sofie oznámí změnu závěti a následující den je nalezena mrtvá. A nezůstává jediná. Vražd přibývá, a tak má soukromá vyšetřovatelka Tara plné ruce práce. Podaří se jí rozmotat klubko intrik, lží a falešných stop?

Od Veroniky Černucké už jsem knihu četla a tak byla jasná volba, že budu číst i tuto. Líbí se mi autorčin styl psaní. V knize se stále něco děje, bývá u toho i legrace a děj není hned předvídatelný. Stejně tak tomu je i u Autogramu pro vraha.

Překvapením pro mě bylo, že se vražda Sofie odehrává skoro až v polovině knížky. Trošku mi to tu připomínalo knihy Michaely Klevisové, kdy se v knize seznamujeme s postavami, jejich životními osudy a pak se teprve něco stane. Stejně tak to bylo i zde. Víceméně polovinu knihy poznáváme rozvětvenou rodinu slavné spisovatelky, která si kdysi vzala do pěstounské péče 4 dívky. Všechny stále žijí pohromadě ve velkém domě a musí každodenně snášet emocionální výstřelky jejich nevlastní matky.

Slavná Sofie Hradecká těžce snáší celý svůj nynější život. Stárne a tloustne, ačkoliv si to nechce přiznat. Její dcery nejdou v jejích šlépějích a tudíž nesplnily její očekávání. Navíc se na první příčky knižních hodnocení dostává nová konkurentka Adéla Filipi, kterou nikdo osobně nezná. A někdo z domu vynáší osobní informace bulváru. A tak se na scénu dostává Tara, která přijíždí za spisovatelkou, aby dostala pokyny vypátrat, kdo je tím tajným informátorem tisku. Než k tomu ale dostane příležitost, Sofie se před celou rodinou rozčílí a vysloví obávané rozhodnutí, že změní závěť a své dcery vydědí. A jak je již v anotaci zmíněno, ještě té noci umírá.

Tara se automaticky pouští do pátrání. Sice figuruje jako konzultantka vrchního inspektora Vyskočila, ale kdo už Taru zná, ví, že to ona je tím tahounem ve vyšetřování. A to ona se dostává na kloub celé té záležitosti velké rodiny.

Knihu rozhodně hodnotím velmi pozitivně a určitě ji budu dál doporučovat.

Komentáře (0)

Přidat komentář