Aglajina zem aneb Pohádka o krásné zemi a mocné hrdince

recenze

Aglajina zem (2019) / ZapisnikTerky
Aglajina zem

Zdála se vám v poslední době nějaká kniha příliš krátká?

Aglajina zem mě zaujala už podle anotace. Neotřelý fantasy příběh starší hrdinky, která žije v našem světě, ale patří i do jiného.

Musím říct, že mi kniha přišla na její obsah hodně krátká. Mnoho věcí kolem hlavní dějové linky by se dalo mnohem víc rozvinout. Navíc mě mrzelo, že se hodně přeskakoval čas. Zajímalo by mě, jak se Diviena seznamovala se svou silou, co všechno našla v knihách, které četla. Jak vlastně funguje její magie? Určitě to bylo povrchově vysvětleno, ale chtěla bych o tom vědět víc.
Myslím, že vyjadřování a jazyk příběhu by se hodil spíš pro mladší čtenáře. Kdyby kniha dostala víc času na vypracování a stránek, mohla by to být epická věc.
Každopádně příběh možná až moc rychle ubíhal a četl se moc dobře. Svět Aglajina zem má obrovský potenciál a líbí se mi, že má svou historii, která nám byla v rychlosti i představena. Zajímalo by mě, jak to bude dál se záporákem. V jedné části mi ho bylo i trochu líto, ale fakt jen trochu. Zato Diviena a její sestry byly moc fajn, ale opět bylo vše tak rychlé, že jsem s nimi nestihla navázat vztah. Některé akce probíhaly až moc rychle a bez problému a následně mě zase mrzelo, že bez magie si Diviena nedokázala vůbec poradit.
Nejvíc se mi líbila část v chatě u lesíka na nepřátelském území. A taky hrdinky záliba v knihách – Melinda totiž pracuje v knihkupectví.
Příjemná pohádka, u které člověk vydechne a odpočine si. Jednoduchá zápletka a krásný svět.
Obálka a grafika: Obálka se mi moc líbí a vystihuje i náladu knihy.

Verdikt: U této knihy jsem se rozhodla spíš pro slovní hodnocení, protože hvězdičky to nedokážou vystihnout. Aglajinu zem doporučuji mladším nebo méně náročným čtenářům. Hezky si u ní odpočinete.

Komentáře (0)

Přidat komentář