A (ne)žili šťastně až navěky

recenze

Jen sekunda (2023) 3 z 5 / Kikina182
Jen sekunda

Dlouho se k tomu schylovalo, ale teď se to stalo skutečností. Sirius a Wafley se konečně dali dohromady. Jenže teď nepřichází žádné „a žili šťastně až navěky“. Ne, teď teprve začíná ta nejtěžší část. Musí si svůj vztah udržet a vypořádat se s nástrahami, které jim život přichystal. Je jen otázkou, zda je jejich vztah natolik pevný, aby se nerozpadl.

Autorka má příjemný styl psaní, do kterého není těžké se začíst. Zároveň nechybí ani dostatek popisů, které jasně osvětlují situaci, ale jsou skvěle zasazeny do děje, takže je čtenář vnímá spíš podvědomě, než že by si uvědomoval, že nějaký popis četl.

Kniha mě zaujala především tím, že se odehrává na univerzitě, přičemž Sirius je hokejista a Wafley tanečnice. Příběhy z tohoto prostředí a se sportovním motivem mám moc ráda a tady to bylo zakomponováno do děje skvěle. Stejně tak se mi moc líbí i to, že příběh začal až chvíli předtím, než se dali hrdinové dohromady a tak se v něm řešilo právě to, jak si udržet vztah, což se v mnoha knihách nevidí.

Sirius a Wafley se potýkaly s mnoha problémy, ale většina z nich byla za mě absurdní. Byly to opravdu blbosti, kolem kterých byl hrozný tiátr. Většinou hádka, křik, slzy a pak uražená reakce jedné strany, dokud se to trochu nezklidnilo, aby to začalo na novo. Pořád se to opakovalo a bylo to o ničem.

Nakonec se tam ale přeci jen objevilo několik závažnějších problémů, jen bylo třeba si na ně chvíli počkat. Ty byly opravdu zajímavé a je jen škoda, že jim nebylo věnováno mnohem více prostoru právě na úkor těch pseudoproblémů.

Musím vyzdvihnout konec! Ten je otevřený, ale ke knize sedí naprosto perfektně. Netuším, jestli má autorka v plánu pokračování, ale popravdě doufám, že ne. Lepší zakončení by si tenhle příběh nemohl přát.

Postavy jsou dobře popsané, ale co se týká těch hlavních, nebyly mi sympatické. Ale to souvisí právě s dějem, jejich chováním a zabýváním se naprostými nesmysly.

Jen sekunda je oddechová kniha se skvělým námětem. Na můj vkus je ale věnováno příliš mnoho prostoru nepodstatným věcem, které se opakují podle stejného vzorce a hlavní hrdinové se chovají až příliš dramaticky. Ale je postavená na skvělé zápletce a nechybí překvapivý konec, který k téhle knize perfektně sedí.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji autorce J. Levinski.


Jen sekunda Jen sekunda J. Levinski

Příběh začína tam, kde ostatní končí. Poukazuje na to, že v okamžiku, kdy se dvě hlavní postavy dají konečně dohromady, neobjeví se všude duhy a jednorožci. Obloha se často zatáhne tmavošedými mraky a jednorožci se přemění v odpor... více


Komentáře (0)

Přidat komentář