Zloději ostatků přehled

Zloději ostatků https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522928/bmid_zlodeji-ostatku-mEq-522928.jpg 4 279 279

Martin ze Stvolna série

< 4. díl

Čtvrtý díl "trilogie" o mladém zemanovi, skvělém trubadúrovi a příležitostném obchodníkovi s ostatky Martinovi ze Stvolna se odehrává záhy po návratu z římské jízdy císaře Karla IV. domů. Martin nalézá svou manželku Johanku, kterou považoval za mr-tvou, jenže osvobodit ji z kláštera není snadné. Záhy pochopí, že vlastní minulosti nikdo neunikne. Stíny mrtvých jako by ožívaly. Rychle zjistí, že rod Rožmberků nezapomíná. Ale ani Martin není bez mocných spojenců. Císař Karel IV. ho chce postavit do čela poselstva, které má vyrazit do Svaté země ke Kristovu hrobu. Tím začíná dobrodružná cesta do Orientu, která se protáhne tak, jak nikdo ani ve zlém snu neočekával.... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji. Má být od 28.06.2024

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zloději ostatků. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

lenyleny
16.02.2024 5 z 5

Jako ostatní díly se mi i tento líbil. I když.... některé pasáže moc překombinované, ale nejvíce mi vadil rychlý závěr, až nečekaně rychlý.

MAIXNER
27.01.2024 5 z 5

Martin ze Stvolna se svojí křehkou Johankou opět putuje středověkou Evropou 14 století. Z příležitostného sběratele církevních ostatků pro krále vlasti se stává společně s Johankou jejich zlodějem a po zásluze je za to potrestán. Tato linie života platí i dnes a nejenom v Čechách, v Sedmihradsku nebo v Egyptě. Vše jednou končí. Janošíkovské loupení a okrádání i se sebelepšími úmysly je trestné v každé době. Dnes ztrátou svobody, ve středověkou ztrátou hrdla. Dobré. Opět Vondruškovsky čtivé.


mila2411
30.10.2023 4 z 5

Martin (konečně?) naposledy. S hlavním hrdinou jsem toho zažil opravdu dost, na jeden život až neuvěřitelně. Teď je na čase zestárnout a rozloučit se... konec už bere autor opravdu hodně narychlo, vzhledem k předchozímu rozsahu skoro až překotně. No, Martin si trošku zafilozofuje, dovypráví, vše zhodnotí a KONEC. Ano, slzička i ukápla, toho společného času vzhledem ke čtyřem (tlusto) knihám jsme spolu strávili dost - a, Martine, byla to teda jízda.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zloději ostatků v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených455x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených36x
v Knihotéce157x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x