Zákon Azylu přehled

Zákon Azylu
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479408/bmid_zakon-azylu-bft-479408.jpg 4 126 126

Zákon Azylu série

1. díl >

Kde jsou monstra, jsou i lovci. A náš svět je jich plný – monster i těch, kdo je loví. Heslo každého v téhle válce zní: „Použij cokoli, co funguje, a přežij!“ V současné Praze to platí dvojnásob. Jestli to někdo poznal na vlastní kůži, je to Benedikt. Zbavený ochrany organizace lovců se může spolehnout jen na pomoc výstředního antikváře a dívku, která je někdy děsivější než všechna monstra. Vypravěčský styl Lucie Lukačovičové je svižný, dovedně proložený akcí i chvilkami oddechu. Její příběhy plynou bez zádrhelů a hluchých míst. – Monika Hrňová, Sarden.cz... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zákon Azylu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (35)

Sitth
29.09.2024 2 z 5

Je to škoda, mělo to pěkný potenciál, ale autorka by si musela vybrat, co chce vlastně napsat. Takhle to bylo trošičku jako když pejsek a kočička pekli dort. Při vší úctě k autorce. Pro mě by bohatě stačilo, kdyby se děj točil kolem pověstí a bájí Prahy, výlet do Jižní Ameriky bylo zbytečné odbočení od děje a snaha o detektivní zápletku chabá a vlastně i těžko uvěřitelná. Vše nakousnuté, nespojené a moc to u sebe nedrží.
Bohužel. Dávám 3/6 a do dalších dílů se pustím až mi dojdou jiné knihy ke čtení.... A to jen tak nebude.

LilyGorch
25.08.2024 4 z 5

Lovec nadpřirozených monster Benedikt kdysi pracoval pro organizaci Azyl. Nesouhlasil však s některými z jejích pravidel, proto se rozhodl z organizace vystoupit a začal škodící nestvůry lovit na vlastní pěst. Nyní se doslechl o útocích na duchy a stvoření ze starých pražských legend. Protože se domnívá, že by od monster měl chránit nejen lidi, ale klid by měl být dopřán také dobrým duchům, začne pátrat po neznámém pachateli. Na pomoc si vezme ducha Gabriela a golemku Yissl. Jde však o složitější případ, proto je třeba, aby spojil své síly také se svým bratrem Teodorem, s nímž se po smrti rodičů přestal stýkat.

V této oddechové fantasy mě nejvíc zaujalo propojení pražských legend a postav v nich vystupujících spolu s mýty exotické Argentiny. Toto nesourodé spojení dávalo smysl. Bylo cítit, že autorka si danou tématiku dobře nastudovala a ví, o čem a proč píše. Ze všech poměrně rozmanitých postav jsem si nejvíce oblíbila ducha Gabriela. Doufám, že s ním budeme mít tu čest i v následujících dílech. Jenom detektivní zápletka se mi zdála trochu slabší..

Zákon azylu jsme společně četli v červnovém společném čtení, které pravidelně pořádá Dragell v rámci svého Čtenářského klubu. Knížku jsem částečně četla v papírové podobě a částečně poslouchala jako audioknihu na Audiotéce, kde je zdarma součástí členského obsahu. :o)

4/5 *


Ailee
22.08.2024 3 z 5

Nebylo to špatné, ale ani mě to moc nechytlo. uvidím, zda se pustím i do dalšího dílu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (38. týden)

19.09.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zákon Azylu v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených154x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených4x
v Knihotéce111x
v Chystám se číst97x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech1x