Volání Kukačky přehled

Volání Kukačky https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532610/bmid_volani-kukacky-65d5cadf63166.jpg 4 4736 4736

Volání Kukačky je mistrný debut autora jménem Robert Galbraith, o němž je známo pouze to, že jeho jméno slouží jako pseudonym slavné autorce Harryho Pottera a Prázdného místa - Joan K. Rowlingové. Hlavní roli ve skvěle napsané detektivce Volání Kukačky hraje válečný veterán Cormoran Strike. Odsloužil si misi v Afghánistánu a to na něm zanechalo stopy na těle i na duši. Přišel o nohu, o iluze a pomalu a jistě i o svou stálou partnerku. Taky to vypadá, že teď bude nějakou dobu bydlet v kanceláři. Strike se cítí sám, a tak se ponoří do práce a rozhodne se na plný plyn věnovat praxi soukromého detektiva. A pak najednou jeho kanceláře sebejistě nakráčí John Bristow s neuvěřitelnou historkou. Vypráví o své sestře, slavné modelce s přezdívkou Kukačka, která před pár měsíci náhle zemřela. Policie případ uzavřela jako sebevraždu, ale její bratr tomu odmítá uvěřit. Vypráví o sestřině životě Strikovi a vtahuje ho do světa luxusu, pozlátka, milionářů a jejich milenek, příšerných návrhářů i rockových hvězd. Bude Volání Kukačky prvním případem svérázného soukromého detektiva? Volání Kukačky je prvním krimi románem ze série Cormoran Strike, kterou píše J. K. Rowling.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , Plus
Originální název:

The Cuckoo's Calling , 2013


Interpreti: Petr Oliva
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volání Kukačky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1007)

capricorn__
21.05.2024 4 z 5

Velmi povedený detektivní román. Sice děj neobsahuje popisy násilí, krve či napětí, které je protkáno bitkou a střelbou pistolemi, ale i přesto je velmi čtivý (a pro mě i uvěřitelnější). Případ jako takový je poměrně fádní, prostředí celebrit mě tolik nezajímalo, ale rozuzlením jsem byl příjemně překvapen.

marketa3815
03.05.2024 odpad!

Tohle se bohužel nedá, neprokousala jsem se ani do pětiny knížky, větší nudu jsem už dlouho nečetla.


puczmeloun
25.04.2024 audiokniha 3 z 5

Čteno jako zkouška i literatury výrazně jiného charakteru, než jsem od autorky dosud četl. A bohužel nejde o můj šálek čaje. Detektivky já rád, ale musí být zajímavé tématem i možností vlastního řešení případu. Tady jsem se netrefil ani do světa showbyznysu a vyšší třídy, ani případem, který mě moc nelákal. I když se pak ve výsledku pospojovala velká většina zajímavých linek a pachatele člověk tušil, na Kormoránovu intuici a zkušenosti nemám, tak hluboko mé myšlenky vůbec nedoputovaly (dokonce bych řekl, že to bylo ze strany autorky "mírně" překombinované, ale co už...). A k tomu mi navíc přišlo, že témata, která mě "zlobila" v sérii o HP, tady dostala více prostoru a tudíž mě ještě odrazovala o trochu víc – ať už jde o bulvár, nebo zbytečné/otravné poznámky ve smyslu "old man yells at cloud".

všechny komentáře

Související novinky (6)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022


50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017


J. K. Rowling a třetí případ Cormorana Strika se objeví 2. května

07.04.2016

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Volání Kukačky v seznamech

v Právě čtených124x
v Přečtených7 145x
ve Čtenářské výzvě1 321x
v Doporučených274x
v Knihotéce1 445x
v Chystám se číst1 644x
v Chci si koupit310x
v dalších seznamech21x