O knize Velké maličkosti

Ruth je zkušená sestra pracující na novorozeneckém oddělení. Svého syna vychovává sama, neboť je vdovou po válečném hrdinovi. Nyní stojí před soudem, protože ji obvinili ze smrti novorozence – syna bílého amerického fašisty. Ruth je totiž černoška. Je však v tomto případu důležité, jakou má kdo pleť? Nebo je to jenom zástěrka pro předsudky a přesvědčení, které řídí životy nás všech?

Co říkají o knize uživatelé?

Knihy Jodi P. Picoult mají schopnost zasáhnout čtenáře na hluboké úrovni. Její příběhy se často zabývají vážnými a kontroverzními tématy, jako je rasismus. Mnozí čtenáři oceňují, jak autorka dokáže vyvolat emoce a přimět k zamyšlení. I přes některé kritiky ohledně závěrů příběhů, většina čtenářů vyjadřuje nadšení a doporučuje její díla dalším. Picoultová umí vytvořit silné postavy a realistické situace, které zůstávají v paměti dlouho po dočtení knihy. Její styl psaní je považován za čtivý a poutavý, což zaručuje, že se čtenáři k jejím knihám rádi vracejí. Více v komentářích.

Komu by se kniha Velké maličkosti mohla líbit?

• Čtenáři, kteří hledají silné emocionální příběhy
  • Milovníci literatury s vážnými společenskými tématy
  • Fanoušci autorčiných předchozích děl
  • Ti, kteří se zajímají o rasovou problematiku
  • Čtenáři, kteří ocení propracované postavy a děj

Kniha Velké maličkosti v seznamech uživatelů

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených2 000x
v Mé knihovně685x

Jestli mě poslední měsíce něco naučily, tak to, že přátelství je jako kouřová clona. Lidé, o kterých si myslíte, že jsou tu pevně s vámi, jsou jenom přelud; a pak se zadíváte pozorněji a zjistíte, že vaší podstatou a základnou, jež vás drží, jsou ti, které jste je brali jako samozřejmost.

Přátelé se k tobě můžou otočit zády. Ale víš, co je nejlepší, když máš ségru? Ta je navždycky.

všech 4 citátů najdete u autora

Související novinka - Velké maličkosti

50 nejčtenějších knih minulého roku (2019)

27.02.2020

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi