Rod zeme a krvi přehled

Rod zeme a krvi https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461023/bmid_rod-zeme-a-krvi-Tvl-461023.jpeg 5 1549 1549

Epická urban fantasy novinka od autorky bestsellerových sérií Trón zo skla a Na dvore z tŕňov a ruží! Bryce Quinlanová mala dokonalý život, až kým jej démon nezavraždil najbližších priateľov. Po takmer dvoch rokoch je obvinený za mrežami, ale vraždy sa začínajú nanovo a Bryce sa ocitne uprostred vyšetrovania, odhodlaná urobiť čokoľvek, aby pomstila smrť priateľov. Hunt Athalar je neslávne známy padlý anjel, zotročený archanjelmi, ktorých sa kedysi pokúsil zvrhnúť. Jeho šéf využíva Huntove neľútostné schopnosti a neuveriteľnú silu na jediný účel - aby bez zbytočných otázok zabíjal jeho nepriateľov. Keď začne v meste démon rozsievať paniku, predostrie mu neodolateľnú ponuku: ak pomôže Bryce nájsť vraha, slobodu bude mať na dosah. Pátranie hlboko v podsvetí mesta Polmesiac ich však zavedie na najtemnejšie miesta a Bryce spolu s Huntom odrazu čelia sile, čo ohrozuje všetko a všetkých, ktorí sú im drahí... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: ekniha , Slovart (SK)
Originální název:

House of Earth and Blood , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rod zeme a krvi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (364)

Honey0105
21.05.2024 5 z 5

Po dočtení Trůnu jsem si nebyla jistá, zda se pouštět ještě do další série od autorky. Ale nakonec mi to nedalo. A je to jedině dobře, protože tahle kniha mě opravdu bavila.
Bryce je první hlavní hrdinka z knížek od autorky, která mi byla sympatická a neštvala mě hned od začátku. Navíc jsem začala číst, když jsem měla celé volné odpoledne, tudíž jsem se rychle dostala přes trochu vleklý začátek a pak už mě příběh jen bavil.
Nemohu říct, že bych to zhtla. Vzhledem k počtu stran jsem si knížku dávkovala dle volného času. Přesto mě příběh bavil. Prvních dvě stě stran jsem prosvištěla, takže mě nezasáhla událost týkající se Daniky a smečky v takové míře. Ke konci už jsem ale prožívala každou stránku.
Jsem velmi zvědavá, jak se bude příběh vyvíjet dál. Je pravda, že mě konec nedonutil hned otevřít další díl, ale i to hodnotím kladně, protože si potřebuju na chvilku od Maasové oddechnout. Navíc ještě nevyšel další díl, kterým bych pak mohla navázat, takže nemát důvod spěchat ani na dvojku.
A pochvalu si zaslouží Lehaba a Syrinx, skvělé postavičky. Tak uvidíme, co příběh ještě přinese, nabízí se opravdu hodně alternativ.

aneta8wdx
12.05.2024 5 z 5

(SPOILER) Mám Maas moc ráda. Obdivuji její fantazii se kterou tvoří nové, velmi propracované světy. Mám od ní přečtené Dvory, které byli úžasné, ale tohle byla teda jízda. Prvních několik desítek stran jsem tápala, než jsem se zorientovala a chytla styl, ve kterém je kniha napsaná, pak ale dostal příběh spád a kniha se četla skoro sama, přes to, že má skoro 800 stran. No a ten závěr? Obrečela jsem ho hned několikrát . Jen je mi líto Bryce a Hunta, že jim nebyla dopřána pořádná "chvilka"


Teea
16.04.2024 5 z 5

Pro mě toto byla první kniha od autorky, nevím, jestli bylo potřeba číst předchozí knihy, ale mně to takhle stačilo.
Kniha mě bavila od začátku do konce - líbí se mi autorčin styl psaní, byl rychlý. Tuhle sérii určitě dočtu, asi i mrknu na ostatní knihy.

všechny komentáře

Související novinky (5)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022


10 nejprodávanějších eknih (říjen)

01.12.2020


10 právě čtených knih podle uživatelů (listopad)

15.11.2020

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (15)

S láskou je všechno možné.


„Tak jdeme. Ať mají naši předci důvod otáčet se v hrobě.“ - Bryce (str. 64)


„Stát se navěky sluhou těch, které toužili svrhnout, byl osud horší než smrt.“ - Isaiah (str. 82)


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (3)

2020 - HumbookAwards (Nejlepší fantasy nebo sci-fi kniha roku)
2020 - HumbookAwards (Young adult kniha roku)
2020 - Goodreads Choice Awards (Best Fantasy)


Kniha Rod zeme a krvi v seznamech

v Právě čtených77x
v Přečtených1 959x
ve Čtenářské výzvě340x
v Doporučených252x
v Knihotéce857x
v Chystám se číst995x
v Chci si koupit291x
v dalších seznamech18x