Až budou viset přehled

Až budou viset
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22974/az-budou-viset-prvni-zakon-kniha-druha-22974.jpg 5 487 487

První zákon série

< 2. díl >

Jak uhájit město, které je v obležení nepřátel a zamořené zrádci, když se vašim spojencům nedá ani v nejmenším věřit a váš předchůdce beze stopy zmizel? Před takovými vyhlídkami by nejraději utekl i mučitel – jen kdyby dokázal udělat krok bez pomoci hole – a inkvizitor Glokta. Ten se potřebuje dobrat k odpovědím dřív, než guršská armáda zaklepe na městské brány. Seveřani se přehnali přes hranice Anglandu a po celé zmrzlé zemi rozsévají oheň a smrt. Korunní princ Ladisla je připraven zahnat je zpátky a vydobýt si neutuchající slávu. Má to jen jediný háček: že má za sebou tu nejhůř vyzbrojenou, nejhůř vycvičenou armádu s nejhorším velením na světě. A Bayaz, První z mágů, vede skupinu neohrožených dobrodruhů na velmi nebezpečnou misi přes ruiny minulosti. Nejnenáviděnější žena Jihu, nejobávanější muž Severu a nejsobečtější hejsek Království tvoří podivné společenstvo, ale potencionálně smrtící – pokud by se přestali tolik navzájem nenávidět. Pradávná tajemství budou odkryta. Budou vybojovány a prohrány krvavé bitvy. Nejhorším nepřátelům bude odpuštěno – ale teprve až budou viset.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

The First Law: Book Two Before They Are Hanged , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Až budou viset. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (69)

kurama45
26.04.2024 4 z 5

„Myslela bych si, že se díky své bolesti dokážete do druhých vcítit.“
„Vcítit? Co to je? Je to smutné, ale bolest vás naučí litovat pouze sebe.“

Prituhuje, ale pomaly. Jezalovi trošilinku narástlo IQ, Logen ešte žije a Glokta v Dagoske je ako žiak pred tabuľou, čo ho*no vie, ale aj tak sa z toho nejak vykrúti. A tí Severania sú ako moja babka, keď sme raz boli na poli, cez ktoré prebehla myš. Zatiaľ čo všetky tetky s piskotom pobehovali, babka schmatla kôš na zemiaky a jednoducho tú myš rozpučila. A potom sa šlo na obed, lebo veď vychladne. Bomba.

„Já bych ho ani nepochcal, kdyby začal hořet.“

Ozymandias
15.04.2024 4 z 5

Některé věci se zkrátka udělat musejí. A je lepší je udělat než se mučit tím, že se jich budete bát. Tak to vždycky říkal Logen.


Slezadav
04.03.2024 4 z 5

V zásadě velmi podobné prvnímu dílu. Skvěle napsané postavy, které nejsou černobílé a každá prochází svým vlastním vývojem. Perfektně zpracované bitvy, kdy autor dokáže skutěčně skvěle navodit zmatek a chaos. Co se dá tomuhle vytknout je v určitých pasážích očividná snaha navodit atmosféru, která se ne vždy setkává s úspěchem. Postavy jsou sice napsané velmi dobře (i když občas velmi archetypálně), co mi ovšem trochu vadí je, že s žádnou z nich jsem se nedokázal natolik sžít, že by mi nějak vadilo, kdyby ji autor zabil. S výjimkou Glokty samozřejmě, který si stále uchoval svůj šmrnc, kterým mě uchvátil už v prvním díle.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Až budou viset v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených650x
ve Čtenářské výzvě26x
v Doporučených45x
v Knihotéce274x
v Chystám se číst94x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

dark fantasy

Autorovy další knížky

Joe Abercrombie
anglická, 1974
2008  87%Sama čepel
2018  81%Půl krále
2009  91%Až budou viset
2011  86%Hrdinové
2009  91%Poslední argument králů