Podivné město přehled

Podivné město
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538011/bmid_podivne-mesto-663a991f6da1b.jpg 4 2798 2798

Nejde jen o to, kým se máme stát, ale co máme vykonat. Jacob Portman se vydává se svými novými přáteli do Londýna, kde chtějí najít lék pro slečnu Peregrinovou, uvězněnou v ptačí podobě. Jenže ve městě ničeném válkou na ně na každém rohu číhají nečekaná překvapení. Děti sice mají zvláštní schopnosti, ale musí si poradit s telepatií, neprozkoumanými časovými smyčkami, cirkusovými triky, podivnými dospělými, vraždícími nestvůrami a bizarními druhy zázračných zvířat... A než Jacob dovede podivné děti do bezpečí, musí učinit důležité rozhodnutí, které se týká jeho lásky k Emmě Bloomové.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Hollow City, 2014

Interpreti: Viktor Dvořák

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivné město. Přihlašte se a napište ho.

kniznistranky
dnes 4 z 5

(Z OSOBNÍHO ARCHIVU - přečteno ŘÍJEN 2014):

Jacob Portman zůstává s podivnými dětmi aby jim pomohl najít pomoc pro slečnu Peregrinovou, ale hlavně aby mohl zůstat s Emmou, do které se zamiloval. Úplně tak opouští svůj starý obyčejný život a vrhá se prožívat dobrodružství v tom neobyčejném. Spolu s dětmi a ptákem, do něhož se slečna Peregrinová proměnila se vydává do Londýna, aby pro slečnu vyhledali pomoc. Cestou je však čeká spousta nebezpečí a nástrah, který musejí pokořit.

Na tuhle knihu jsme se těšila opravdu hodně. Zajímalo mě jak bude pokračovat příběh podivných dětí z malého ostrova u Velké Británie. Příběh pokračuje přesně tam, kde v prvním díle končí, tudíž u plavby na člunu dětí pryč z ostrova. Musí si pospíšit, protože po nich jsou příšery a nestvůry a slečna Peregrinová potřebuje pomoct. Bylo zajímavé prožívat spolu s dětmi jejich dobrodružství a nástrahy, kterým se museli postavit cestou. Kniha se mi opravdu velice líbila, ale něco mi tam chybělo. Nebylo to jako u prvního dílu, kdy jsem četla a četla a nemohla se od čtení odtrhnout. Tentokrát to šlo docela snadno a nedělalo mi takový problém knihu odložit a číst až za nějakou dobu. Netoužila jsme tolik po rozluštění všech otázek tak jako v prvním dílu.

Každopádně nemůžu říct, že by mě kniha zklamala, to rozhodně ne. Byla plná napětí, akce a kdykoli se děti dostaly z jedné šlamastiky už se objevila nějaká další. To se musí Riggsovi přičíst k dobru, protože tohle se moc často nevidí. Stejně jako první díl se i druhý díl pyšní úžasným grafickým zpracováním, které prostě musím zmínit! Příběh je doplněný fotkami, které tomuto dobrodružství vdechují život, protože číst o dívce která levituje nebo o někom, kdo má v žaludku celý úl včel je poněkud - podivné! A jak by také nebylo že?

Ovšem pokud jste četli první díl, druhý díl stojí rozhodně také za přečtení. Když už nic jiného, tak určitě všichni chcete vědět, jak to s tou bandou podivných dětí bude dál a zda se jim podaří najím pomoc pro jejich ředitelku. Určitě do toho běžte.

Samotný konec knihy mi přišel takový, suchý nebo jak bych to řekla. Nebylo to tolik otevřené jak jsme v poslední sobě u sérií zvyklá a proto mi to tak možná i přišlo. Každopádně někomu to může přijít lepší než příliš otevřený konec, ale podle mě otevřený konec víc naláká na další díl. No to je jedno, každopádně se mi to líbilo, bylo to příjemné čtení. Jsem zvědavá, jaký bude další díl.

Joy
24.09.2024 3 z 5

Druhý díl příběhu o podivných dětech ze sirotčince slečny Peregrinové není tak vydařený jako první. Částečně je to kvůli ztrátě kouzla z nepoznaného, které bylo tak výrazné v prvním díle a v pokračování absentuje. Kniha má své silné momenty, ale v některých pasážích se táhne a výsledný dojem z ní je poněkud rozpačitý a neurčitý. Ani doprovodné fotografie, které byly jedním z největších kladů prvního dílu, tentokrát nepomáhají dokreslit patřičnou atmosféru. Třetí díl Knihovna duší si nicméně přečtu.

Radkaotiz
18.05.2024 5 z 5

Stejně dobré jako předchozí, každý si autorovo knihy oblíbí.

50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017

20 knih, které si uživatelé chtějí koupit

21.11.2016

10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze (říjen)

17.10.2016

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Podivné město v seznamech

v Přečtených4 359x