Píseň oceli přehled

Píseň oceli
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423132/bmid_pisen-oceli-pPY-423132.jpg 4 279 279

Píseň oceli série

1. díl >

Každý příběh někde začíná. Tenhle shodou okolností mezi stehny jedné vdané paničky a končí, no končí tam, kam se může dostat jen fantazie jedné z nejtalentovanějších autorek české fantastiky. Vyrazte na cestu, která tu dlouho nebyla, cestu, která vás dovede mezi démony, draky, bardy a drakobijce. A taky zase mezi nohy nějaké té vdané paničky, ale tak už to mezi hrdiny chodí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Píseň oceli. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (91)

evismaior
27.06.2024 4 z 5

75% - "Vysvlékni ho," ozval se horal, zatímco vytáhl křesadlo.
"To bych měl?"
"Ano, to oblečení je mokré a studené. Rozdělám oheň a najdeme mu něco jiného."
Minangar se zarazil. "Proč já?"
"Je to dítě."
"A?"
"A ty se pohybuješ kolem ženských."
"Ano, a?"
"A ženské mají děti."
"Ne ty, kolem kterých já se pohybuju!"
Bohatá slovní zásoba (i když při psaní soubojů občas neobratně tvořená jen citoslovci), svižné psaní, vtipné dialogy hlavních postav, které autorka sází s takovou lehkostí, jako kdyby jen zachycovala na papír to, co její postavy říkají, to je hlavním kladem téhle české fantasy.
Ten svět není nikterak výjimečný či propracovaný, středověkou krajinu autorka prostě jen naplnila postavami a stvořeními dobře známými z jiných románů - draci, skřítci, trollové a mnozí další, s nimiž se hlavní hrdinové potýkají. A ano, společně putující přátelé bojovník Cuchenan a bard Minangar okamžitě čtenáři připomenou Zaklínače a Marigolda, byť autorčin horal je sympaticky prostý a trochu neobratný bývalý otrok za severu, který celkem náhodně našel kouzelný meč a skolil s ním draka, a bard i přes typický sklon k prostopášnosti jeví i přívětivou dávku empatie a jeho vnímání hudby je vykreslené velmi citlivě.
Rozjezd knihy se zabitím draka a usídlením se hlavních hrdinů v Dussu úplně čtivý nebyl a zpočátku jsem se do čtení musela nutit, ale některé další kapitoly (samostatné, byť na sebe navazující příběhy) byly napsané dobře - nejvíc se mi asi líbila ta s únosem Cuchenana ze strany synů jeho bývalého pána nebo ta, kde přátelé zachrání princeznu před skřetem, který je držitelem velmi podivného náramku, jehož duší je mocná vlčí bytost.

Anna.Pech
19.06.2024 5 z 5

Kniha mi sedla. Sice ma svoje klise, ale porad rozhodne lepsi a originalnejsi nez zahranicni produkce, ktera jede posledni dobou pres kopirak natvrdo. Je napsana ctivym stylem a libil se mi ten humor. Dam si i dalsi dily.


Svářeč
03.06.2024 4 z 5

Nějak jsem při čtení nemohl setřást pocit, že je to jen kolekce fan fiction z nějakého již existujícího univerza, jehož je autorka náruživou fanynkou. Interakce hlavních hrdinů na mě působily nerealisticky a dětinsky (přesně tak, jak to bývá ve špatných fan fiction), celá kniha je navíc jen sledem lehce provázaných a nepříliš komplikovaných povídek (jako bývají fan fiction). Ale nelze tomu upřít čtivost a člověk si časem na ten styl zvykne. Navíc mám pro tyhle drsné pseudo-středověké světy slabost, takže celkový dojem nakonec ok.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Píseň oceli v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených340x
ve Čtenářské výzvě43x
v Doporučených25x
v Knihotéce177x
v Chystám se číst253x
v Chci si koupit65x
v dalších seznamech10x