Pán hor přehled
Kristýna Sněgoňová
Nejmladší členka posádky vesmírné lodi Kraksna zmizela, a zatímco kapitán Moravec a poručík Vojcechovsky vyrazili na své mise, pátrání po ní zůstalo na techniku Vodičkovi a italském pěvci Giuseppem. Vyzvednout ji na planetě obřích žížal ale není žádná procházka růžovým separátem a oba musí dokázat, že ještě nepatří do starého železa. Aby mohli Amandu zachránit, musí přežít v manéži vesmírného cirkusu, vyhnout se Loydovi toužícímu po pomstě za ztrátu varlete, totiž antihmoty, a setkat se s Pánem hor, legendárním vůdcem odboje proti enlilskému impériu, který bude potřebovat jejich pomoc. To vše za klení břitkou ostravštinou a procítěného přednesu árií z Dona Giovanniho. Protože „Starò qui come agnellina le tue botte ad aspettar, vy modrý svině!“ Vítejte ve vesmíru, kde poslední nadějí lidstva na záchranu okupované planety je nákladní loď Kraksna a její svébytná posádka, vesmíru Kristýny Sněgoňové a Františka Kotlety, který je temný, krutý i zábavný, jak jen profesorka Krasiński dovolí.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2022 , Audiotéka , Epocha (ČR)Interpreti: Martin Stránský
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pán hor. Přihlašte se a napište ho.
Pán hôr je už šiesta časť vesmírnej ságy "Legie". Tejto sa ujala Kristýna Sněgoňová a opäť to bolo výborné a ani chvíľu som sa nenudila.
V predchádzajúcej časti kapitán Moravec zachraňoval Agu a v tejto, ktorá sa odohráva v tom istom momente, sledujeme ako jeho kolegovia Vodička a Giuseppe hľadajú stratenú Amandu.
Napriek tomu, že sa tu nevyskytuje Moravec, Aga a takmer ani Gerasim, kniha bola veľmi zábavná, dobrodružná a Vodička s Giuseppem to ako hlavné postavy zvládli úplne v pohode.
Opäť spoznávame nové svety a nové mimozemské druhy, je tu veľa vtipných hlášok, z Amandy už nie je to vystrašené dievča ako na začiatku.
Koniec je veľmi prekvapivý a emotívny. Ako je už zvykom, celé sa to skončilo na pokračovanie a vyzerá to tak, že ďalšia zastávka bude planéta Zem. Neviem sa dočkať.
Bohužel i mě přišlo, že to je zatím nejslabší díl Legie. Asi mi nejvíce chybli ěkteří hrdinové. A musím přiznat, že jsem ani neporozuměl úplně přerodu jedné z hrdinek.
Space opera Legie - to nejlepší ze dvou stylů
05.12.2023
Kaligrafie zlomu, Vražedná mysl a další knižní novinky (23. týden)
05.06.2022
„I když pocházel z Ostravska, k šachtám kladný vztah neměl.“
„Žít život v otroctví je lepší než nežít žádný.“
„Nikdy nevíš, kdy budeme potřebovat někoho, kdo si umí vykloubit ruce.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Pán hor v seznamech
space opera česká fantasy akční
2020 | Město v oblacích |
2018 | Krev pro rusalku |
2020 | Amanda |
2021 | Šprti & frajeři |
2021 | Země v troskách |
No pane jo... Jak se to s těma guglama (pardon, píšu foneticky, neboť jsem vyslechla audioknihu) zvrtlo. Mně se duo Lojza Vodička a Guiseppe Castellano moc zamlouvalo. Kuchař je můj oblíbenec už od prvního dílu a jsem ráda, že dostal zasloužený prostor. S Lojzíkem si pěkně notovali a nebyli na to sami. Jejich dobrodružství si nezadalo s tím kapitánovým. Ba bych řekla, že bylo zatím nejvíc heroické. A o to víc mě na konci totálně rozsekalo na kousky. Za mě top díl. 95%