Pán hor diskuze

Pán hor https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536439/bmid_pan-hor-661d000fab615.jpg 4 360 360

Legie série

< 6. díl >

Nejmladší členka posádky vesmírné lodi Kraksna zmizela, a zatímco kapitán Moravec a poručík Vojcechovsky vyrazili na své mise, pátrání po ní zůstalo na techniku Vodičkovi a italském pěvci Giuseppem. Vyzvednout ji na planetě obřích žížal ale není žádná procházka růžovým separátem a oba musí dokázat, že ještě nepatří do starého železa. Aby mohli Amandu zachránit, musí přežít v manéži vesmírného cirkusu, vyhnout se Loydovi toužícímu po pomstě za ztrátu varlete, totiž antihmoty, a setkat se s Pánem hor, legendárním vůdcem odboje proti enlilskému impériu, který bude potřebovat jejich pomoc. To vše za klení břitkou ostravštinou a procítěného přednesu árií z Dona Giovanniho. Protože „Starò qui come agnellina le tue botte ad aspettar, vy modrý svině!“ Vítejte ve vesmíru, kde poslední nadějí lidstva na záchranu okupované planety je nákladní loď Kraksna a její svébytná posádka, vesmíru Kristýny Sněgoňové a Františka Kotlety, který je temný, krutý i zábavný, jak jen profesorka Krasiński dovolí.... celý text

Diskuze o knize (6)

Přidat komentář

DaNDee
21.07.2023 2 z 5

Jediné omýlání, které v sérii toleruji je když se Lloydovi podaří vždy prchnout do dalšího dobrodružství. Jen 6ka nepodtrhuje jeho nebezpečnost tak jako Šprti a frajeři. Spíš ho vykresluje jako neschopného, což je škoda, protože čtenáře to připraví o napětí a strach

DaNDee
20.07.2023 2 z 5

LenkaWal: Zezačátku jsem se už taky nemohl dočkat snad 2. dílu, ale potom jsem najednou věděl obálku i název 5ky, a to jsem ani nedočetl 3ku (nebyl to dobrej pocit) a nyní je moje čtenářské tempo takové, že jsem vždy konstantně 2 knihy pozadu.


DaNDee
20.07.2023 2 z 5

ČTENÁŘI LEGIE

Pojďme tu založit pořádnou debatu o této vesmírné sáze. Jistě máte mnoho myšlenek, postěžování si nebo otázek. Pusťme se do toho!

Já se pořád ptám proč k malůvkám na konci knihy nepřibyde slovník podoby mimozemšťanů, které snad v 1čce Kotleta popsal, ale pak už nikdy? Jak vypadají takoví garkové?

DaNDee
20.07.2023 2 z 5

Steew: jde napsat i 2 komenty do komentářů, kdybys to nemyslel jako diskuzní příspěvek

LenkaWal
23.10.2022 5 z 5

Nevíte někdo jak je to s těmi čtyřmi díly za rok? Dočkáme se letos těch dalších dvou?

Steew
28.06.2022 5 z 5

Dovolím si přidat ještě jeden komentář k této knize. Naprosto chápu rozčarování některých lidí, kteří čekali tu „klasickou Kotletovinu“, vtipnou a plnou hlášek, přestřelek a sexu. Inu, tento díl se tomu vymyká a z mého pohledu tomu vůbec není na škodu. Příběh je vyprávěn nezainteresovaného vypravěče z třetí osoby, a pouze podtrhuje vypravěčský um autorky.