Nejkrásnější dárek přehled

Nejkrásnější dárek
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448798/bmid_nejkrasnejsi-darek-9VB-448798.jpg 4 341 341

Soubor dvanácti vánočních povídek mladých českých autorů. Stejně jako se liší každá sněhová vločka, je i každý příběh v této knize zcela jedinečný. Nejkrásnější dárek je antologie dvanácti young adult povídek od mladých českých autorek a autorů. Jejich hrdinové vám připomenou, proč milovat Vánoce a jak příjemné je ztratit se za dlouhých zimních večerů někde v koutku s dobrou knížkou. Krom známých jmen české young adult scény, jako jsou Theo Addair, Anna Musilová nebo Kateřina Šardická, nabízí kniha i pár překvapivých debutů. Začtěte se spolu s námi do stránek příběhů a užijte si neocenitelné kouzlo Vánoc…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejkrásnější dárek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (101)

Whatif
22.06.2024 odpad!

Knížku jsem si chtěl přečíst už delší dobu a když jsem ji uviděl v knihkupectví, tak jsem neodolal. Zaujala mě především neobvyklá vazba, parádně vyvedená. Tím bohužel ale klady končí.
Na knížce by mělo být důrazné doporučení: Nečtěte, pokud se nechcete dostat do hluboké deprese. Spojujícím motivem totiž nejsou ani tak Vánoce, jako spíš depka. Po přečtení má člověk akorát tak chuť se podřezat. Vlastně by mě ani nepřekvapilo, kdyby návod jak na to obsahovala jedna z povídek. Skoro se zdá, že čeští young adult autoři mají za sebou velmi nepěkné dětství a nesou si s sebou velkou dávku traumat, se kterými se vyrovnávají skrze své čtenáře. Jestli je tohle to nejlepší, co Yoli nabízí, tak je to hodně mizerné. Všichni do jednoho by se měli jít učit od autorů, kteří pod vedením Reného Nekudy přispěli do knížek Hakuna Matata nebo Povídky z druhé ruky. Tohle "nejlepší" z Yoli jim nesahá ani po kotníky.

Verunka289
29.03.2024 audiokniha 4 z 5

Nádherná a dojemná sbírka povídek. U nejedné jsem si i dost pobrečela. Vždycky si říkám, jestli jsou ty povídky vymyšlené anebo odráží i skutečný život autorů, protože pokud ano, je mi nesmírně líto, že ne každý má nádherné Vánoce. Povídky Od mámy z lásky (Aleš Novotný), Bratrské pouto (Martina Mátlová), Maršmeloun pro Ráchel (Veronika Burgerová) a Polička vyřazených knih (Klára Nováková) mě totálně rozsekaly, u těch jsem bulela jak želva.


gabriela8704
27.01.2024 5 z 5

Je fajn si přečíst vánoční povídky a poznat nové autory.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Nadělte pod stromeček povídkový soubor Nejkrásnější dárek

11.11.2020


Knižní novinky (45. týden)

01.11.2020


Citáty z knihy (1)

Česko není zas tak velkej rybník, abysme si mohli dovolit stavět hráze mezi sebou navzájem. (Nejdelší noc v roce)


Zfilmováno

Nejkrásnější dárek (2002)


Kniha Nejkrásnější dárek v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených424x
ve Čtenářské výzvě71x
v Doporučených11x
v Knihotéce219x
v Chystám se číst173x
v Chci si koupit73x
v dalších seznamech3x