Bezpečné místo

Povídka od: Kateřina Šardická
Z knihy: Nejkrásnější dárek


Popis není zatím k dispozici.

Komentáře (5)

Přidat komentář

dawson321
24.12.2021 4 z 5

Poměrně depresivní a smutná povídka na Vánoce. Ale moc pěkně napsaná.

pogmanka
13.01.2021 5 z 5

Povídka, která byla opravdu silná. Autorka rozhodně nezklamala, naopak ještě předčila moje očekávání. Ukázala nám Vánoce zase z jiného pohledu, ne tak veselého, ale za to hodně silného.


ElikaS
01.01.2021 5 z 5

Tohle byla podle mě nejsilnější povídka celé knížky. Atmosféra celého příběhu byla hodně mrazivá až depresivní a uvěřitelná. Celou dobu jsem měla pocit, že tam s holčičkami sem. Vybudování atmosféry jde autorce skvěle. Přestože měli obě dívky hodně těžký osud, dokázali si den užít a najít na něm něco dobrého, což bylo parádní. Uff, tenhle příběh jen tak s hlavy nedostanu.

Katte192
09.11.2020 5 z 5

Za mě nejsilnější příběh sbírky. Zdánlivě "bez pointy" ale v tom JE ta pointa. Prostě popis reality, ony Vánoce nejsou jen pozlacené. Věta "otec nemá rád" se táhne celým příběhem a je tak bodavá, že mi nejednou zamrazilo za krkem. Chování dívek je logické a vyprávění z pohledu starší sestry geniální. Opravdu smekám jak na tak krátkém prostoru lze vytvořit něco s tak silnou atmosférou.

zpetkeknize
05.11.2020 4 z 5

Zatím jsem od autorky žádnou knihu nečetla (ale Sáru už mám doma v knihovničce!), nicméně popsání mrazivé atmosféry v povídce bylo vážně autentické, měla jsem po celou dobu takový svíravý pocit, na který při čtení nejsem vůbec zvyklá. Autorka umí s jazykem pracovat vážně dobře a hned jsem na Sáru ještě zvědavější. Jen na takový žánr nejsem úplně zvyklá, byla to moje premiéra. :D