Mlčící fontány přehled

Mlčící fontány https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456572/bmid_mlcici-fontany-8mz-456572.jpg 4 1350 1350

Madrid, píše se rok 1957. Španělsko za diktatury generála Franca skrývá temné tajemství. Do země proudí turisté a zahraniční obchodníci lákáni na slunce a víno. Mezi mini je i osmnáctiletý Daniel Matheson, syn ropného magnáta, který přijede do Madridu se svými rodiči a doufá, že bude moci prostřednictvím čočky fotoaparátu poznat zemi, kde se narodila jeho matka. Fotografování - a osud - mu přivedou do cesty Anu. Překážky, jimž musí její rodina čelit, odhalují přetrvávající hrozby španělské občanské války i mrazivé rozhraní mezi štěstím a strachem. Danielovy fotky vyvolávají nepříjemné otázky. Je zahnaný do kouta složitými rozhodnutími, protože chce chránit ty, které miluje. V příběhu, kde se potkávají životy a láska s osudy, se ukáže neuvěřitelně temná stránka tohoto jinak slunného španělského města.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

The Fountains of Silence , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mlčící fontány. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (356)

Alíša236
22.04.2024 3 z 5

Román psaný velice jednoduchým jazykem i stylem. Spíš bych ho zařadila do literatury pro mládež. K dospívajícím má blízko i věk hlavních hrdinů a jako historický úvod do období druhé poloviny dvacátého století ve Španělsku může kniha fungovat moc dobře.

Christine-Marie
16.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Na Mlčící fontány jsem se moc těšila. Diktátorský režim za F. Franca mi přijde jako zajímavé a ne tolik probírané téma a spojení s R. Sepetys se to zdálo jako skvělá kombinace. Musím ale říct, že na to, jak jsem ostatní knihy autorky přímo hltala, do téhle knihy jsem se musela nutit. Probíraná témata jsou zajímavá, dobře uchopená v každém pohledu charakterů, ale přesto se za mě děj jaksi táhne. Navíc mi přijde, že je více depresivní. Což je jeden z důvodů, proč jsem se do čtení musela často nutit. Je zajímavé, že ostatní knihy od R. Sepetys řeší také těžká historická témata, ale tahle na mě zanechala asi větší depresi, než všechny ostatní. Musím také souhlasit s komentáři typu, že je děj předvídatelný a příběh se oproti jiným dost táhne. I když tu druhou část po 20 letech jsem nečekala a musim rict, že právě ona se mi možná líbila nejvíc. Je mi líto Fugy a Puri. Jsem šťastná za Anu s Danielem a také za Rafa. Před Fontánami jsem četla Musím tě zradit a proto oceňuji provázanost skrze díla ale zároveň knihy musím víc srovnávat.


slecnapeta
08.04.2024 5 z 5

Toto je moje 4. kniha od paní Sepetys a velmi oceňuji, jak si dokáže nastudovat historické téma a pak ho bravurně zbeletrizovat. Atmosféra na mě působila velmi věrohodně, cítila jsem se součástí děje a od knihy jsem se nemohla odtrhnout.
Jsem rozporuplná ohledně závěru, na jednu stranu chápu autorky záměr vylíčit náladu a nastavení mysli po smrti Franca, ale na druhou stranu pro mě bylo lehce přitažené za vlasy, jak "všechno dobře dopadlo".

všechny komentáře

Související novinky (3)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


Knižní novinky (44. týden)

25.10.2020


Citáty z knihy (80)

Je snadné se nebát, když nemáš co ztratit.


Některá přátelství se rodí ze stejnosti. Jiná z blízkosti. A některá přátelství, často ta nepravděpodobná, se rodí z potřeby přežít.


Dost. To slovo k němu dolehne ještě dřív než rána kamarádovy pěsti. Bodnutí bolesti je obvyklá protilátka, slib naplněný v okamžiku, kdy se druhého zmocní vzpomínky. Vzpomínky jsou jed. Neber si jed.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Mlčící fontány v seznamech

v Právě čtených29x
v Přečtených1 722x
ve Čtenářské výzvě549x
v Doporučených149x
v Knihotéce547x
v Chystám se číst936x
v Chci si koupit181x
v dalších seznamech21x