Víťazi přehled

Víťazi https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499428/bmid_vitazi-YoI-499428.jpg 5 495 495

Medvědín / Medveďovce série

< 3. díl

Prešli dva roky od tragických udalostí, na ktoré nikto nechce spomínať. Každý sa snaží posunúť v živote ďalej, ale minulosť sa niekedy vracia ako bumerang. Do malého mestečka uprostred severských lesov vtrhne veterná smršť. Trvá iba jedinú noc, ale jej dôsledky zmenia životy miestnych obyvateľov nepredvídateľným spôsobom. Kohosi pochovajú. Ktosi, kto bol dlho preč, je na ceste domov. Niekto sa zaľúbi, niekto sníva o NHL a niekto zase o pomste. Ktosi sa spolieha na najlepšiu priateľku, ktosi sa usiluje zachrániť manželstvo, ďalší sa pokúša ochrániť svoje deti. Niekto nenávidí, niekto sa pobije alebo vezme pušku a vyberie sa na štadión. Nie všetko, o čo ľudia bojujú, prežije, a nie všetci milovaní zostarnú. Takže čo vlastne znamená rodina? A čo hokejový klub? Alebo spoločenstvo? Je to súhrn našich rozhodnutí a toho, čo sme ochotní obetovať na ich ochranu. Nič? Všetko.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Vinnarna , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Víťazi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (132)

l1l1lele
14.04.2024 4 z 5

Doporuciji k precteni. Za me je to skvela kniha, ktera vas vtahne do deje a udrzi vasi pozornost, i kdyz ma mnoho stranek . Na konci si radeji vemte kapesnik do kapsy - bude potreba. Ja ji docitala na lavicce v parku a kolemjdouci se divali dost zmatene, kdyz me videli plakat nad knihou (asi se to moc casto nedeje).
Myslim, ze se zase vratim k prvnimu dilu a dam si to cele jeste jednou :-)

KatkaK13
31.03.2024 4 z 5

Přelouskala jsem knihu pěkně rychle, zažila jsem všechny pocity a moc se mi líbila. Prostě někdy má mít kniha více stran, aby příběh dával smysl a chytnul na srdce. Na autorův styl psaní jsem si už asi zvykla a už mě tak “nedostával, přitom byl pořád skvělý. A kdybych měla hodnotit zpětně - 1. díl Medvědím 85 %, 2. díl My proti Vám 95 % a 3. díl Vítězové 80 %. Aspoň dle mých pocitů. Budu vyhlížet, co autor napíše dál, této trilogii tleskám.


mončičák42
25.03.2024 4 z 5

Naprosto souhlasím s komentářem Pernice níže. Pro mě byla taktéž první polovina zdlouhavá, opakování předešlého, zato druhá polovina knihy mě opět "chytla", "bydlela" jsem v Medvědíně a prožívala vše s ostatními. Budou mi chybět... Backman prostě umí a já se musím porozhlédnout po jeho dalších knihách.

všechny komentáře

Související novinky (4)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


10 nejčtenějších knih (duben)

15.04.2023


Všechno, co jsme ztratili, Dny rozhodnutí a další knižní novinky (10. týden)

05.03.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (7)

Naše děti nás nikdy nevarují, že se chystají dospět, jednoho dne jsou už zkrátka velké na to, aby se nás chtěly držet za ruku, a ještě štěstí, že nevíme, kdy nás drží naposledy, protože jinak bychom je nikdy nepustili. Dokud jsou malé, šílíme z toho, jak brečí, kdykoli odejdeme z místnosti, protože si neuvědomujeme, že pokaždé když někdo zakřičí "táto!", jsme potřební. Je těžké si zvyknout na to, že už to tak není.


Když někteří lidé zemřou, je to, jako když se přetrhne provázek od nafukovacího balonku. Nechybí nám on sám o sobě, ale to, o co bez něj přicházíme.


Manželství. Mělo by existovat jiné slovo pro stav, kdy jsme svoji už mnoho let. Kdy už máme dávno za sebou okamžik, v němž jsme to přestali vnímat jako svou volbu. Už si tě nevybírám každé ráno znovu, to byl krásný slib, který jsme si řekli v den svatby, už si jen neumím představit život bez tebe. Nejsme čerstvě rozvité květy, jsme dva stromy se srostlými kořeny, zestárli jsme v sobě.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Víťazi v seznamech

v Právě čtených30x
v Přečtených638x
ve Čtenářské výzvě209x
v Doporučených50x
v Knihotéce228x
v Chystám se číst302x
v Chci si koupit93x
v dalších seznamech10x