Lovci hlav přehled

Lovci hlav https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503121/bmid_lovci-hlav-D2L-503121.jpg 4 3023 3023

Napínavý thriller, ve kterém se agenturní lov talentů zvrtne v opravdový hon na lidi. Ve svém dalším románu autor bestselleru Nemesis uvádí na scénu nového hrdinu. Roger Brown je podle svého vlastního názoru nejlepší a nejhůře placený lovec hlav (headhunter) v Norsku, má příliš krásnou ženu a příliš drahou vilu, a proto si musí přivydělávat krádežemi uměleckých děl. K tomu využívá kontaktů, které získává při své práci. Brzy se však lovcem hlav stává někdo jiný, Brownovi jde o život a mění se ve štvanou zvěř.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Hodejegerne , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovci hlav. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (525)

eDex
04.05.2024 5 z 5

To se jednoho rana pan Nesbø probudil, z satny vytahl svuj drahy, moderne usity oblek na miru a rucne site polobotky a takto vyladeny vyrazil do centra.

V kavarne kancelarskeho komplexu, kde u okolnich stolku sedeli u pracovnich snidani manazeri a headhuntri v jeste drazsich oblecich, se zamyslel, otevrel notebook a rekl si: tak dnes nebudu psat o Haary Holeovi, ani o Prdicim prasku ci o dvou bratrech s tajemstvim, ale napisu o chlapkovi od vedlejsiho stolku. O uspesnem chlapikovi, lovci hlav. Proc ne?

Pribeh Lovci hlav o uspesnem muzi, ktery se rychle zmeni v napinave drama a vyusti ve hru na kocku a mys, je uplne z jineho soudku nez ostatni knihy Nesbøa. Chvilemi nabira lehce bizarni nadech, aby nasmeroval pribeh a hlavniho hrdinu tam, kam potrebuje.

Zapletka je neotrela, hlavni hrdina je sympatak, i kdyz je to zaporna postava, ale to autorovi staci, aby rozehral napinavou partii a ctenar neprestava lovci hlav fandit.

Skvele odvypravena jednohubka je neodlozitelna a velmi ctiva.

Autor umi v jakekoliv poloze.
At napise cokoliv, vzdy je to vynikajici.

makovec201
21.04.2024 4 z 5

Bavila mě ta rozporuplná postava, ta nutnost hledat si k ní cestu. Jako u všech knih tohoto autora, obdivuju především popis reálií. To si opravdu užívám. Jinak se mi jeho tvorba ale začíná trochu zajídat.


Metla
06.04.2024 4 z 5

Pozvolný začátek, kdy poznáváme charakter a zázemí hlavního antihrdiny, přechází ve strhující thriller (s nejnechutnější scénou všech dob). Ve finále jsem se na chvíli ztratila s neodbytným dojmem, zda zápletku autor nepřekombinoval přes rozumnou míru, abych se v další kapitole opět našla a řekla si "ale jo, dobrý".
Byly by to nesmírně silné čtyři, možná i slabších pět hvězd, neobsahovat děj několik závažných výpadků v logice. V Norsku nemají soudní patology ani forenzní specialisty? Čas úmrtí, kousnutí, no je tam toho víc, čeho by si vyšetřovatelé v civilizovaných zemích museli všimnout. Dávám 75-80% za solidní porci napětí a pár neotřelých nápadů (ne, ona nechutnost k nim kupodivu nepatří, tu už jsem několikrát, jen v malinko mírnější formě, absolvovala s jinými spisovateli).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Krásní lidé nepotřebují skořápku, nemusí se učit všechny ty obranné mechanismy, které si vytváříme my ostatní, abychom se chránili před odmítnutím a zklamáním.


Kniha Lovci hlav v seznamech

v Právě čtených21x
v Přečtených4 779x
ve Čtenářské výzvě436x
v Doporučených212x
v Knihotéce935x
v Chystám se číst513x
v Chci si koupit116x
v dalších seznamech17x