Labuť a lovec přehled
Když Lovec narazí při lovu labutí na tu zvláštní bytost, pochopí hned, že pochází z jiného světa. Netuší však, jak blízko ten svět je a jaké změny s sebou přináší. Tam, kde se dnes leskne hladina Lipna a zvedají se šumavské kopce, se před tisíci lety rozprostíralo území mezolitických lovců. Jeden z posledních ostrůvků původního lidského způsobu života ale musel dříve nebo později čelit nově příchozí civilizaci zemědělců a pastevců. Na pozadí mýtu o labutí panně, který patří k nejstarším lidským vyprávěním, se rozvíjí první, ale rozhodně ne poslední opakování příběhu Evropy: s jeho migrací lidí a kultur, válkami, odchodem starého a příchodem nového, krví, násilím i záblesky naděje.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Labuť a lovec. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 66 komentářůSouvisející novinky - Labuť a lovec (1)
Mráz, Murtagh a další knižní novinky (17. týden)
21.04.2024
Kniha Labuť a lovec v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 243x |
| v Chci si koupit | 31x |
| v dalších seznamech | 9x |

93 %
79 %

Za mě je kniha milým počtením na jeden večer. Neměla jsem žádná očekávání, spíše jsem byla skeptická po přečtení anotace. Ale styl psaní mě do děje vtáhnul. Zajímalo mě fungování Říčních lidí, rezonoval se mnou jejich rytmus sladěný s přírodou.
Bez jmen a přímých řeči pro mě o to vic vystoupili jako celek. Na konec jsem byla jsem zvědavá, jak to dopadne.
Četlo se to dobře, emocí se to dotklo, mám zájem si přečíst od autora další knihy a proto tolik hvězd. A půl hvězdy za hnědý font a obrázky :-)