Páté jablko přehled

Páté jablko
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487513/bmid_pate-jablko-FEQ-487513.jpg 5 505 505

Kyselé třešně série

Rodinná sága, odehrávající se v Předmostí u Přerova. Anděla a Fabián Francovi vlastní v srdci úrodné Hané ovocný sad, mají kousek od kostela svaté Máří Magdalény obchod – a spoustu plánů do budoucna. Skončila druhá světová válka, a oni se nadechují svobody. Chtějí pozvednout své sadařské řemeslo i krámek s ovocem, jenže synové Teodor a Eduard mají jiné představy… a ani doba takovým záměrům nepřeje. Nenaplněné sny, bouřlivý osmačtyřicátý rok a nastupující padesátá léta divoce míchají kartami jejich osudů. To, že přijdou o půdu, nasycenou potem a krví předchozích generací, se nakonec v sérii životních událostí ukáže jen jako malá hořkost. Osud pro ně přichystal něco mnohem děsivějšího…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Páté jablko. Přihlašte se a napište ho.

Val
předevčírem 5 z 5

Po Kyselých třešních se mi dostal do ruky i tento druhy díl . Opět jsem mile překvapená a vlastně i nadšená. Vzhledem k tomu , že to mám do Přerova kousek a místa , kde se děj knihy odehrává znám, tak má pro mě příběh i trošku jiný rozměr.
Bravurně vykreslené charaktery postav a velmi věrně zachycená poválečná léta jsou hlavními pilíři této výborné knihy . Proč zrovna páté jablko pochopí čtenář na konci knihy a věřte, že jsem měla husí kůži a i pár slziček ukáplo. Velké doporučení .

petunkav
08.10.2024 4 z 5

Malinko slabší než první díl, ale opravdu jen nepatrně.
Hrozná doba, lidé jak hodní a milí, tak Ti méně hodní a méně milí. Ale to vše do života patří.
To vše je v knize perfektně uchopené. Osudy propletené tak akorát. A ten závěr mě teda fakt dostal.....

kreira
08.10.2024 5 z 5

Velmi poutavě napsaná kniha. Zanechala ve mne hluboké stopy.

Knižní novinky (10. týden)

06.03.2022

Kniha Páté jablko v seznamech