Krv elfov přehled

Krv elfov
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440849/bmid_krv-elfov-tZ8-440849.jpg 5 4979 4979

Zaklínač: sága série

1. díl >

Zaklínač série

3. díl

Zaklínač Geralt z Rivie drží osud sveta vo svojich rukách! Knižná predloha seriálového hitu Zaklínač na netflixe! Po nemilosrdnom krviprelievaní zostala Cintra v troskách a Geralt z Rivie spolu s princeznou Ciri našiel útočisko v tajomnom sídle zaklínačov. Učia ju tam narábať s mečom, no keď odhalia jej zvláštne schopnosti, zaklínači si musia na pomoc zavolať čarodejky. Ochrániť toto Dieťa Prekvapenia, ktoré Geraltovi určil osud, bude ťažké – pátrajú po ňom totiž dobré i zlé mocnosti. Podľa proroctva totiž všetci vedia, že Ciri má zohrať rozhodujúcu úlohu v ďalších osudoch sveta… Andrzej Sapkowski, držiteľ ceny World Fantasy Award za celoživotný prínos, vytvoril svojimi poviedkami o tajomnom zaklínačovi celosvetový fenomén, ktorý okrem knižných pultov a herných konzol dobyl aj televízne obrazovky fanúšikov po celom svete. Krv elfov je románovým pokračovaním poviedok o zaklínačovi a skutočným začiatkom fenomenálnej ságy o Geraltovi z Rivie.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Krew elfów , 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krv elfov. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (440)

Veveruška1992
04.07.2024 5 z 5

Hurá, konečně jsme se rozjeli, byť první dvě knihy byly moc fajn, konečně se mi začalo měrou vrchovatou dostávat toho, na co jsem netrpělivě čekala, tedy politického dění, příběhů Ciri , dostali jsme se na Kaer Morhen ke strýčku Vesemirovi, více se dozvěděli o Yeneffer a Triss, narazili zase na Marigolda a vždy parádně výřečného Yarpena (jehož mi zde bylo opravdu líto....) prostě bylo to venkoncem zajímavé a skvěle počtení a jen tak dál.... zajímavé je, že Zaklínač je zatím jenom tím, komu se věci přihazují, jsem zvědavá, jestli se, krom vyslovení přání, stane i hybatelem.... taky bych asi víc potřebovala vysvětlit tu jeho neutralitu, i když obecně u Geralta začínám mít pocit, že je více potřeba se zabývat tím, co dělá než tím, co říká....

KingNut123
26.06.2024 3 z 5

Po dočtení Krve Elfů mě napadla myšlenka. V podstatě přání, které říkalo, aby tato kniha byla prvním a zároveň posledním románem ságy o Zaklínači. Mé přání nebylo vyslyšeno, a tak celá sága pokračovala ve stejném duchu, jako první díl románové ságy. S třetím Zaklínačem jsem bojoval a dovolím si ho označit za nejhorší díl z celé ságy. Těžce jsem si zvykal na románovou podobu a oplakával fakt, že povídkový styl je nenávratně ztracen. Krev elfů je prototypem, u kterého Sapkowskij neví, jak ho uchytit. Z třetího dílu se vytratilo mystično a tajemno, které bravurně doprovázely první dva povídkové díly. Místo toho tu máme ušmudlaný román, který neví, čím chce být.


mila2411
09.06.2024 4 z 5

"Zaklínač" mi začíná trošku připomínat "Hru o trůny", stovky postav, desítky dějů a tisíce slov. Povídky v předchozích dílech mi vyhovovaly lépe, souvislé nepřerušované vyprávění se místy maličko táhne. Jinak ale opět spokojenost, určitě dám další a další a ještě i další díl.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (10. týden)

06.03.2022


50 nejčtenějších knih roku 2020

26.12.2020


Knižní novinky (24. týden)

07.06.2020


Citáty z knihy (2)

Každý z nás je středem víru osudu a ten se rozpíná s každým naším rozhodnutím a mísí naše osudy navzájem.


Je mi známo, že ti táhne na čtyřicítku, vypadáš na necelých třicet, chováš se, jako by ti ještě nebylo dvacet a rozumu máš sotva na deset let.


Ocenění knihy (1)

1995 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Neanglo-americký překlad – Stanislav Komárek)


Kniha Krv elfov v seznamech

v Právě čtených104x
v Přečtených8 129x
ve Čtenářské výzvě525x
v Doporučených494x
v Knihotéce2 128x
v Chystám se číst675x
v Chci si koupit155x
v dalších seznamech24x