Krst ohňom přehled
Knižná predloha seriálového hitu Zaklínač na netflixe! Dryády dokázali zázraky a vyliečili Geraltovo zlomené telo. Rany na jeho duši však bolestivo tepú, keď precitne do sveta bez Ciri. Nedokáže vystáť, že je z nej len politická figúrka. Napriek nevôli dryád sa s novou spoločníčkou unáhlene vydáva na neistú záchrannú výpravu. Samotársky zaklínač by najradšej putoval sám, no cesta ho zvedie dokopy s tými najneočakávanejšími kumpánmi. Prebrodia sa vojnou zdevastovanou krajinou k Ciri včas alebo dievča zhltnú nemilosrdné hry osudu? Andrzej Sapkowski, držiteľ ceny World Fantasy Award za celoživotný prínos, vytvoril svojimi poviedkami o tajomnom zaklínačovi celosvetový fenomén, ktorý okrem knižných pultov a herných konzol dobyl aj televízne obrazovky fanúšikov po celom svete. Krst ohňom je tretím dielom fenomenálnej románovej ságy o zaklínačovi Geraltovi z Rivie a princeznej Ciri.... celý text
Originální název: Chrzest ognia, 1996
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krst ohňom. Přihlašte se a napište ho.

Tento díl nebyl tak strhující jako předchozí, ale napětí nechybělo a také zde přibylo spoustu nových postav. Chvílemi je děj dost drsný popisy obětí války, ale patří to bohužel k tomu. Jako obvykle je děj napsaný tak uvěřitelně, jako by se to opravdu stalo.

Pátý díl mě velmi bavil jako ty předešlé!
Geralt a jeho výprava za Ciri mi přijde dost napínavá, cestou se k nám také přidávají další postavy jako Regis a Cahir. Také probíhající válka působí uvěřitelně a děsivě. Ciri se v tomto díle příliš neukazuje a moc věcí se u ní nemění ale neva.
I tak knihu doporučuji 100/100 :-D
Související novinky - Krst ohňom (1)
Knižní novinky (44. týden)
25.10.2020
„„Předpovídám, že to s vašú nenažranú rasú zle skončí," zaprorokoval si Zoltan posupně. „Všecka rozumná stvoření na temto světě to v núzi, svízeli a neštěstí táhne do hejna, poněváč mezi svojima rodnýma sa těžké časy lepčí prekonávajú, když jeden druhému pomáhá. Ale mezi váma, luďma, každý akorát hledí, jak na bídě teho druhého zarobit. Když je hlad, nedělíte sa o žrádlo, ale sežerete slabé. Něco takého sa može osvědčit ve vlčí smecce, poněváč to pomože přežít najsilnějším, enemže u vaší rozumnej rasy přežijú a do čela sa proderú tí najhorší zkurvenci. Přeberte si to, jak chcete."“
Kniha Krst ohňom v seznamech
v Přečtených | 6 959x |
v Mé knihovně | 1 962x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
elfové magie, kouzla láska duchové a přízraky zaklínači bitvy příšery, monstra, nestvůry fantasy zfilmováno – TV seriál zaklínač Geralt z RivieAndrzej Sapkowski také napsal(a)
1999 | ![]() |
2019 | ![]() |
2005 | ![]() |
2000 | ![]() |
2015 | ![]() |
Ačkoliv se v tomto dílu hlavní děj nijak zásadně neposunul, mám k němu paradoxně nejvíc co říct. Tato kniha působí jako klid před bouří. Většinu času sledujeme Geraltovo putování špatným směrem a jsme svědky té kruté stránky války, a ne jen politikaření jako doposud. Geralt nehostinným prostředím zpustošeným válkou však neputuje sám. Společnost mu dělá hned několik nových postav, z nichž každá je jiná a mě jejich společné dialogy ohromně bavily. Pro někoho to může být nuda, ale mě jejich různorodost a filozofování nadchly a nutily k zamýšlení, což mám na knihách moc ráda. Z této knihy šlo cítit, že Sapkowski je nejen dobrý spisovatel, ale má přehled i v jiných odvětvích, jako chemie či genetika.
Nejprve jsem se bála, že mě tento díl nebude tolik bavit, když jsem věděla, že v něm nebude tolik Ciri, ale opak je pravdou. Právě přítomnost nových (i staronových) postav její absenci (tedy skoro) krásně vyvažovala. Jako každý jsem si nejvíce oblíbila Regise a jeho myšlenkové pochody, ale musím říct, že mě mile překvapil i Cahir. Naopak Geralt mě většinu knihy vyloženě štval, ale i pro něj jsem měla svým způsobem pochopení.
Tento díl mi ze všech doposud přečtených románů ze světa Zaklínače nejvíc připomněl povídkové knihy a celkové zvolnění tempa příběhu rozhodně nebylo na škodu. Jsem teď ještě víc zvědavá, jakou bombu přinesou poslední dva díly. Zároveň je tam ale i ten strach o všechny oblíbené postavy.