Hry o život přehled

Hry o život https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487822/bmid_hry-o-zivot-KTT-487822.jpg 5 6555 6555

Kultový dystopický príbeh v novom exkluzívnom vydaní! Vydavateľstvo CooBoo prináša slovenským čitateľom a fanúšikom filmovej a knižnej série HRY O ŽIVOT exkluzívne vydanie tejto kultovej dystopickej trilógie. Šestnásťročná Katniss Everdeenová sa dobrovoľne prihlási do Hier o život namiesto svojej mladšej sestry. Hry o život – to je boj na život a na smrť v podobe krutej televíznej reality šou v postapokalyptickej Amerike. Katniss sa odmieta vzdať. Zvíťaziť môže len jeden a Katniss spraví všetko preto, aby prežila a vrátila sa domov.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Hunger Games , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hry o život. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (889)

Durancie
20.05.2024 4 z 5

Jako první jsem četla Baladu o ptácích a hadech. Tedy už jsem měla ponětí, co mě čeká a z čeho to vzešlo. Jsme nyní o několik desetiletí později, probíhají už sedmdesáté čtvrté hladové hry. Dvanáctý kraj, na který je v této sérii opět upřena hlavní pozornost, vyslal do Kapitolu lovkyni Katniss a pekaře Peetu. Moderní doba zformovala celý průběh her tak, že se z původní jednodenní řeže stala zákopová válka na několik týdnů, doplněná o uměle vyvolané výkyvy počasí a zmutované padlé splátce. Vítězem může být pouze jeden. Nebo ne?
Knihu jsem dlouho odkládala, a nyní jsem ráda, že jsem se k ní dokopala. Příběh je příjemně neklišoidní, Katniss a Peeta jsou sympatická reálně působící dvojice, a otevřený konec mě nalákal na pokračování. Zajímá mě, jak to dopadne.

Teddy2023
19.05.2024 4 z 5

Arena smrti je jedna z knížek, kterou jsem četla, viděla a nyní doposlouchala jako audioknihu. Paráda, že ji mám opět v knihovničce :)

Tištěnou verzi jsem četla už před dlouhou dobu a hodně podrobnosti jsem zapomněla. Díky audioknize jsem si všechno osvěžila.

Tereza Bebarová namluvila samotné dílo bezchybně a vystihla myšlenkové pochody naší hlavní hrdinky.

Láska, boj o přežití, rivalita, přátelství , rizika...to zde najdete.


zirafinec
28.04.2024 5 z 5

Proč, proč, já hloupá, proč jsem otálela rok, kdy se mi jen tahle knížka válela v knihovně a já ji nepřečetla? Dokonalost. Po každé kapitole si člověk řekne Ještě jednuu, a celá knížka je najednou pryč. Přečtěte si to.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (34. týden)

18.08.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2010 - Deutscher Jugendliteraturpreis (Preis der Jugendjury (Cena poroty))


Kniha Hry o život v seznamech

v Právě čtených55x
v Přečtených10 001x
ve Čtenářské výzvě770x
v Doporučených1 009x
v Knihotéce1 628x
v Chystám se číst873x
v Chci si koupit244x
v dalších seznamech53x