Mokrá ryba

Gereon Rath série

1. díl >

Volker Kutscher

přehled

Berlín roku 1929. Kriminální komisař Gereon Rath zažívá město, které je v rauši. Kokain, ilegální noční kluby, politické pouliční bitvy – prostě tanec na sopce. Mladý, ctižádostivý komisař, který je ve městě nový a byl uklizen na mravnostní oddělení, se nikým nepověřen zapojí do vyšetřování, které vede oddělení vražd – a netuší, že píchl do vosího hnízdaMrtvý bez identity a se stopami bestiálního mučení je pro oddělení vražd hádankou. Rath objeví pojítko se skupinou Rusů v exilu, kteří měli v plánu nakoupit zbraně za pašované zlato a připravit puč. Po zlatu a zbraních však pasou i jiní. Rath narazí na polovojenské jednotky i organizovaný zločin. Zamiluje se do Charly, stenotypistky na oddělení vražd, a využije jejích zasvěcených informací pro své osamělé vyšetřování. Přitom se do případu zaplétá víc a víc...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2017 , MOBA (Moravská bastei)
Originální název: Der nasse Fisch, 2007

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha s Gereonem Rathem v hlavní roli vyvolává rozmanité reakce. Někteří čtenáři ji považují za slabší úvod do série, ale i tak plánují pokračovat. Atmosféra meziválečného Berlína je často chválena, i když někteří postrádají napětí a logiku v příběhu. Hlavní postava, komisař Rath, vyvolává smíšené pocity. Zatímco někteří ho považují za sympatického, jiní mu nedokážou fandit kvůli jeho kariéristickému chování. Celkově kniha nabízí zajímavý pohled na historické pozadí a společenské poměry té doby. Více v komentářích.

Komu by se kniha Mokrá ryba mohla líbit?

• Fanoušci kriminálních románů
  • Čtenáři se zájmem o historické kontexty
  • Milovníci atmosférických příběhů
  • Ti, kdo sledují seriál Babylon Berlín

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mokrá ryba. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

javirgo
09.04.2026

Kriminální romány nemám zrovna v oblibě. Na Mokrou rybu mě nalákal seriál Babylon Berlín, který mě dost zaujal. Stejné nadšení se ale bohužel nedostavilo. Původní literární verze mě přišla i přes svojí obsáhlost méně akční, s menším spádem a dějově chudší. I ty postavy byly trochu jiné než ty filmové. Možná jsem měla nejprve číst.

všech 128 komentářů

Související novinky - Mokrá ryba (3)

Knižní novinky (47. týden)

17.11.2019

10 nejprodávanějších eknih (únor)

05.03.2019

Velký knižní čtvrtek - 19. října

16.10.2017

Kniha Mokrá ryba v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně237x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi