Detektivní kancelář Sirius přehled

Detektivní kancelář Sirius https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159446/detektivni-kancelar-sirius-159446.jpg 4 53 53

Současná Praha. Den střídá noc; po ulicích chodí lidé a mezi nimi nepovšimnuty bytosti, které lidmi nejsou – nebo jimi jsou jen napůl. Někdo to ale dovede rozpoznat… Zaměstnance detektivní kanceláře Sirius spojuje ochota a schopnost vyšetřovat případy, kdy příčiny lidských neštěstí pocházejí z nadpřirozeného zdroje. Prokletý Albrecht, runařka Margot, silák Vidocq a pomatená krasavice Sangría. Vydávají se po stopách zmizelých dětí, podivných jevů; hnáni touhou po záchraně či pomstě. Putují až na sám kraj, kde končí lidskost a začíná bezedná hlubina snů a nočních můr. A jak to bývá ve zlých snech – mnohý příběh zde nekončí dobře… 1. vydání. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Detektivní kancelář Sirius. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Malarkey
26.04.2023 2 z 5

První setkání s autorkou, na které jsem se osobně hodně těšil, ale výsledek mě spíše trošku zklamal.

Detektivní kancelář Sirius se skládá ze série samostatných příběhů - spíš povídkového charakteru a je to přesně o tom, co si představíte, když si název knihy přečtete. Městské fantasy z prostředí Prahy, které na první dobrou musí nalákat.

Opak byl ale ve výsledku tak trošku pravdou. Samostatné příběhy mě úplně nezaujaly a i charakteristiky postav tu byly spíš načrtnuty a nijak mě neoslnily, abych si je s chutí oblíbil a těšil se na další jejich trampoty. Kdyby z prostředí byl samostatný román, asi by to dopadlo o chlup líp. Takhle se s každou povídkou něco načne a vlastně do prázdna. Škoda, nicméně věřím, že s dalším románem samotné autorky to bude o dost lepší.

Alena_S
10.07.2020 3 z 5

Teď nevím, co bych radši - jestli aby byla kniha ještě kratší, bez dlouhých vysvětlování všeho, nebo naopak dlouhá na pokračování, abychom si toho světa užili víc. Skvělý námět, atmosféra, prostředí. Nevadí mi, že hrdinové upustili od vyšetřování epizodických případů, naopak se na to vždycky velmi těším. Chybí mi víc dalších informací o hlavních postavách, většina je tam jen tak naznačená, a víc napětí. Aby se o ně člověk trochu strachoval, ne jen počítal stránky a chvílemi ocenil hezký nápad... Ale ráda si od autorky přečtu něco dalšího.


Rowana
14.02.2020 3 z 5

Zajímavá česká fantasy plná víl a městských pověstí přivedených k životu. Při čtení mi nebylo vždy úplně nejlehčeji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Detektivní kancelář Sirius v seznamech

v Přečtených64x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených5x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x