Čas opovržení přehled
Druhý román o Geraltovi a Ciri. Svět zachvátily plameny běsnící války. Čarodějové intrikují a Ciri, prchající před smrtelným nebezpečím, se ocitá daleko od Geralta i Yennefer. Sama, opuštěná, ztracená - s pocitem, že byla zrazena těmi, kterým bezmezně věřila. Pátrání po zmizelé princezně však navzdory zprávám o její smrti stále pokračuje, a Geralt žel není jediný, kdo Ciri hledá. Zaklínač i Lvíče z Cintry se stali objektem vysoké politické hry, která může zabít nejen je, ale také všechny, kdo jsou jim blízcí. Ostatně, věštba přece tvrdí, že princezně kráčí v patách smrt...... celý text
Originální název: Czas pogardy, 1995
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas opovržení. Přihlašte se a napište ho.

Druhý díl mě bavil mnohem více, protože je propracovanější a má větší záběr co se postav a jejich osudů týče. Hned jdu na další díl.

Celý Zaklínač je naprosto skvělý. Tohle temné fantasy se mi moc líbí a patří mezi mé nejoblíbenější knihy.
Související novinky - Čas opovržení (1)
Knižní novinky (44. týden)
25.10.2020
Ocenění knihy (1)
1996 -
Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu
(Neanglo-americký překlad – Stanislav Komárek)
Kniha Čas opovržení v seznamech
v Přečtených | 7 402x |
v Mé knihovně | 2 075x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
elfové magie, kouzla polská literatura čarodějové duchové a přízraky dobrodružství zaklínači bitvy příšery, monstra, nestvůry boj za svobodu fantasy zfilmováno – TV seriál boj o moc zaklínač Geralt z RivieAndrzej Sapkowski také napsal(a)
1999 | ![]() |
2019 | ![]() |
2005 | ![]() |
2000 | ![]() |
2015 | ![]() |
První díly série se mi moc líbily, ale po tomhle díle cítím, že mi série Zaklínač vážně přirůstá k srdci a mně záleží na osudech našich hlavních hrdinů. Co se jich samotných týče, obdivuji, jak je každá postava originální, působí skutečně a zároveň prochází nějakým svým vnitřním vývojem. To se týká zejména Ciri, která se od svých prvních momentů v Meči osudu až do teď neuvěřitelně posunula.
Ze samotné knihy mě nejvíce bavila druhá polovina počínaje situací a chaosem na Thaneddu až po události, kterými si musela projít Ciri. Krásně mě to navnadilo se pustit do dalšího dílu, protože jsem zvědavá, co naše hlavní hrdiny ještě čeká a jak vyeskaluje celá politická situace.