Dračí carevna přehled

Dračí carevna https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17780/bmid_draci-carevna-wp0-17780.png 5 248 248

Bohatýr (Wales, trilogie) série

< 2. díl >

Druhá část trilogie Bohatýr. Po ovládnutí kraje Bulharů na řece Volze se kyjevský vojevůdce Svjatoslav na čas usadil v sídelním Bolgaru a upevňuje zde své mocenské pozice. Ilja a ostatní bohatýři, rychle se uzdravující z válečných zranění, jsou však jako na jehlách. Jejich úhlavní nepřítel, velekněz Tugarin, unikl někam na sever. Svjatoslav dovolí bohatýrům, aby se vydali po jeho stopách a jednou provždy s ním skoncovali. Družina vypátrá zloducha v divokých končinách obývaných kmenem Čeremisů, ale tam štvanice zdaleka nekončí. Jejich nepřítel totiž směřuje na sever, na území tajemných Čudů. Pověsti vyprávějí, že někde v tamních lesích je brána do záhrobí, na železný most a divotvornými silami obestřený ostrov Bujan… A právě tam chce zákeřný čaroděj konečně získat schopnosti, které z něj učiní poloboha. Ostrov však střeží neblaze proslulá čarodějná kněžna, kterou místní vyděšeným šepotem nazývají Baba Jaga – „matka hadů". Ilja a jeho druhové budou muset opět bojovat s dračími kouzly i s temnotou, která si našla zrádné srdce v jejich vlastních řadách…... celý text

Romány Literatura slovenská Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

Dračia cárovná , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dračí carevna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (38)

kuruteku
21.03.2024 5 z 5

Tak Perunovy dcery, Čeremisové, Permové, Varjagové a bohatýrská družina jsou za mnou. A Baba Jaga, Nesmrtelný Kostěj a ti další, jejichž jména se ztratí. A další fantazijní kamínek do historické šňůrky perel plné kostí, krve, zubů. Zvlášť v dnešní době dobré čtení, že se blblo od pradávna. Už se těším na další díl. A moc děkuji.

evilunicorn
02.08.2023 5 z 5

Skvělý! Doslova jsem se nemohl od knihy odtrhnout.. Souboje, magie,hrdinství to všechno tu je a to všechno je naprosto skvostně zapracováno do příběhu.. Mé srdce plesá a tetelí blahem, tohle byla nádhera a radost číst!


LaCucaracha
28.06.2023 5 z 5

Pěkné pokračování prvního dílu, tentokrát možná víc pohádkovější. Teda, ona za to může asi baba Jaga, jinak to s pohádkou moc společného nemá, a ta Jaga rozhodně není taková, jak si člověk ovlivněný Mrazíkem představí. Nechybí ani boje, nechybí snad nic. A vůbec nejzajímavější je asi Koščej, ten je fakt temný a nevyzpytatelný a jsem zvědavá, jak to s ním bude dál. Skvělá fantasy, těším se na další díl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dračí carevna v seznamech

v Přečtených358x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce203x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit2x