Palpy597 Palpy597 přečtené 10

☰ menu

Společenstvo Prstenu

Společenstvo Prstenu 2006, J. R. R. Tolkien
5 z 5

Skvělá kniha rozhodně doporučuji. Skoro stejně dobrá jako film, na knize se mi líbí popisy postav tak ostatních detailů.


Máj

Máj 2002, Karel Hynek Mácha
1 z 5

Kniha se mi osobně vůbec nelíbila přijde mi to jako náhodné shluky slov a pocitů ale to u poezie bývá. Doporučuji maximálně tak milovníkům poezie.


Tři případy Sherlocka Holmese / Three Cases of Sherlock Holmes

Tři případy Sherlocka Holmese / Three Cases of Sherlock Holmes 2002, Arthur Conan Doyle
3 z 5

Kniha je dobře napsána, každý s oblibou pro detektivní případy se mu kniha jistě bude zamlouvat. Ačkoliv tohle nejsou zrovna ty nejzajmavější případy, možná až na ten druhý.... celý text


Silmarillion

Silmarillion 1992, J. R. R. Tolkien
5 z 5

Knihu rozhodně doporučuji každému koho baví příběhy Středozemě. Děj je obsáhlý a velmi dobře propracovaný, neměl bych nic k vytknutí.


Neobyčejná teorie světla a látky

Neobyčejná teorie světla a látky 2001, Richard P. Feynman
4 z 5

Knihu bych doporučil každému osobně se mi velmi líbíla. Přestože nejsem odborník přes fyziku všechno bylo krásně popsané a vysvětlené.


Pygmalión

Pygmalión 2007, George Bernard Shaw
3 z 5

Kniha je dobře sepsána. Líbí se mi jak na začátku Higgins poznává odkud kdo je a jak Lízu připraví na zkoušku. A zaujal mě celý průběh knihy a funkce všech postav v ději... celý text


Maryša

Maryša 2004, Vilém Mrštík
3 z 5

V knize se vyskytuje nářečí. Kniha popisuje život na vesnici. Kniha se mi moc nelíbila, protože nářečí ztěžuje četbu.


Tankový prapor

Tankový prapor 1990, Josef Škvorecký
3 z 5

Podle mě je kniha dobře napsaná, vzhledem k tomu že byla napsána za komunismu tak ho ta kniha ho propaguje. Vyskytují se zde vulgarismy a kniha je chvilkami zábavná.


Ostře sledované vlaky

Ostře sledované vlaky 2000, Bohumil Hrabal
4 z 5

Kniha byla dobře napsaná,ale nelíbilo se mi opakování některých událostí v ději (rozhovory o razítkách a Zdeničce a holubech pana přednosty)


Malý princ

Malý princ 2015, Antoine de Saint-Exupéry
2 z 5

Na knize se mi líbily dialogy mezi postavami, které jsou velice dobře propracované a mají nějaký význam, ale nelíbil se mi pohádkový děj příběhu Malého prince.