Zelený bůžek agonie / Zelený bůžek bolesti

Povídka od: Stephen King
Z knihy: Kniha hrůzy, Bazar zlých snů


Příběh Newsona, muže jemuž se možná dostalo zjevení, která změnila jeho priority a pohled na život, ale který stále miloval, když byl středem pozornosti.

Originální název:

The Little Green God of Agony


Rok vydání originálu: 2011

Komentáře (8)

Přidat komentář

Metla
06.05.2019 3 z 5

Zpočátku hodně zajímavá sonda o bolesti a (ne)schopnosti se s ní porvat pro mě ztratila kouzlo svou předvídatelností. Povídka se dobře četla, ale King mě ničím nepřekvapil a vyústění mi mohlo připadat strašidelné tak někdy v předpubertálním věku. Kdyby to někdo zfilmoval, výsledek by nutně působil jako groteska.

Lenka.Vílka
07.03.2019 1 z 5

Vše beru zpět. U některých povídek je lepší, že nemají moc stránek. Alespoň je ta hrůza rychle za vámi. Jako v tomhle případě. Já chci něco dobrého!!! Brek, brek :(


danny_21
01.01.2018 2 z 5

Další z překvapivě nevýrazných povídek v této sbírce, kterou ani zeleňoučký démon nezachrání - 45 %

Vera Silent
23.07.2017 2 z 5

Tohle me nebavilo cist a delka tomu zrovna moc nepomohla. Neprijemne postavy, nudny vyvoj pribehu a absolutne zadne prekvapeni v zaveru. Tak nejak jsem cekala, ze nejaky zvrat tuto povidku zachrani, ale ono nic. Pouziti demona navic znicilo veskerou (moznou) pointu pribehu, takze vysledek je profoundly pointless.

marek6463
24.02.2017 3 z 5

Svým způsobem se jedná o místy zajímavou povídku, ale průměrnou, ač to nejzajímavější, co se hororového žánru týče, objeví až na konci.

Liberi
03.01.2017 2 z 5

Kdyby Kingova povídka měla o pět stran méně (vynechali bychom zbytečné popisky a detaily), nebo o tři strany více (neodflákli závěr), byla by jistě čitelnější. To samé platí, pokud by všem "nepadala brada" úžasem, překvapením, šokem nebo strachem, a kdyby při vymítání nevysvětlitelně neblikala světla... Čtenář si pak připadá jako v levném americkém filmu, s děrami v logice, které nevysvětlí ani všudypřítomné nadpřirozeno.
Ostatně ono to vymítání Zeleného hlenu bylo taky až příliš prosté.

Terva
05.07.2016 2 z 5

Zcela obyčejný příběh bohatého muže, který si myslel, že vyzraje nad smrtí.
Pointa příběhu je celkem nesmyslná a pokazila celou povídku.
Ale asi to je privilegium bohatých.
Malá ochutnávka:
Je v něm démon tak silný, že se stal bohem.

Disease
19.02.2016 3 z 5

Lehký nadprůměr nejen v rámci Kinga, ale i obecně.